Zó moet de kool de koelkast in (foto). Begin het liefst een dag van tevoren om de kool goed te marineren. Gebruik je restjes wijn, dan mag je gerust rood en wit door elkaar nemen. Heerlijk bij suddervlees, wildgerechten of hachee, hier hoort een ouderwets gekookt aardappeltje bij. Laat de spekjes gewoon weg als je geen vlees wil eten
Als je de helft maakt wordt de kooktijd ongeveer 3 kwartier
4 tot 6 personen
Bereiding
Haal de buitenste bladeren van de kool, snij de nerf eruit en schaaf deze fijn, of koop ongeveer 800 g fijn geschaafde kool
Schaaf de geschilde appels heel dun of rasp ze
Doe beide in een grote kom en overgiet met de wijn en balsamicoazijn, hussel goed door elkaar, dek af en laat minimaal 4 uur tot een dag marineren in de koelkast. Schep een paar keer om
Bak de spekjes helemaal uit, voeg de kool met vocht toe en laat in een uur tot 5 kwartier lekker gaar koken