Tompouce-jes met een vulling van tomatenmousse. Begin een aantal uur (of een dag) van tevoren met de vulling, de mousse moet namelijk de tijd krijgen om op te stijven
12 stuks
Bereiding
Meng in een kom de gezeefde tomaten met de crème fraîche en kruid dit naar smaak met peper, zout en tussen je vingers fijngewreven gedroogde groene kruiden. Een snufje chilipoeder is ook lekker, zorg dat je er veel smaak in brengt
Week intussen de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim koud water en knijp ze daarna goed uit
Doe 2 el kokend water in een bakje en laat de gelatine hier volledig al roerend in oplossen, meng dat goed door het tomatenmengsel
Vul een spuitzak hiermee en leg deze voor een aantal uur in de koelkast om op te stijven
Verwarm de oven voor op 210°C
Besmeer de de plakjes ontdooid bladerdeeg met koffiemelk en snij ze in 6 gelijke rechthoeken per plak.
Leg deze op een bakmatje of bakpapier op de bakplaat en laat ze in zo’n 11 minuten rijzen en mooi bruin bakken
Laat afkoelen en halveer ze, zodat je een onder- en bovenkant krijgt
Spuit een dikke laag mousse op de onderkanten en leg de bovenkant er op
ingrediënten
200 ml gezeefde tomaten
50 ml crème fraîche
Italiaanse gedroogde kruiden, of salie, oregano, tijm, peterselie. Wat je maar lekker vindt