Eenpersoons pie’s met vlaamse stoof

Chimichurri
september 4, 2019
Pulled beef
september 22, 2019

Eenpersoons pie’s met vlaamse stoof

Je kan de stoof het best een dag van tevoren maken of een aantal uur eerder, want hij moet afkoelen voor ie in het bladerdeeg gaat

4 personen

Bereiding

  1. Volg het recept voor Vlaamse stoof 
  2. Gebruik echter voor dit recept 3 el bloem anders loopt de vulling uit de pie’s
  3. Haal als de stoof klaar is, deze van het vuur af en laat zonder deksel afkoelen
  4. Verwarm de oven voor op 200°C en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
  5. Vet 4 vormpjes in en ook passend bakpapier
  6. Maak 4 plakken bladerdeeg zo rond mogelijk, rol ze wat groter uit en leg ze op het bakpapier
  7. Bekleed hiermee (bakpapier+deeg) de binnenkant van de vormpjes, zorg dat de randen op staan
  8. Prik de bodems in met een vork en bestrooi met een laagje paneermeel, verdeel de stoof hier over en bedek met nog een plak bladerdeeg, druk de randen van beide plakken goed tegen elkaar
  9. Bestrijk elk met het ei
  10. Steek een rondje uit het midden, zodat stoom kan ontsnappen
  11. Bak ze gaar in 25 minuten, haal ze uit de vormpjes en serveer op een bord

ingrediënten

  • Vlaamse stoof met 3 el bloem
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 4 el paneermeel
  • 1 losgeklopt ei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *