Lekker zomerse ovenschotel. Ben je een vleeseter, doe dan 500 g rul gebakken en gekruid gehakt of een aantal plakken rauwe ham in reepjes gesneden er door . Je kan er knapperig stokbrood bij geven.
4 personen
Bereiding
Snij de aubergine en courgette in plakken van ongeveer 1 cm dik (schil eventueel de plakken aubergine) en hussel ze om met 1 el olie
Zet een grillpan of anti aanbak pan droog op middelmatig vuur. Leg de aubergines er in en laat er mooie grillstrepen op komen, draai een keer om, gril daarna de courgette en als je dat lekker vindt ook de paprika
Beetje olijfolie in ovenschotel doen, plakken aubergine erin leggen. Wat peper en zout erop
Verdeel in stukken gesneden paprika, oregano en plukken mozzarella over de aubergine. Weer een beetje zout, een paar flinke draaien peper en druppel wat olijfolie erover, vervolgens in plakjes gesneden champignons en olijf en de tomaatjes hier over leggen, nog wat peper, paprikapoeder en druppels olijfolie
Bestrooi met geraspte parmezaan en peterselie
Verdeel dan de courgette erover, weer peper uit de molen en klein beetje zout. Daarover feta verdelen en evt nog wat verse groene kruiden. Met olijfolie besprenkelen en voor een kleine 3 kwartier in de voorverwarmde oven van zo’n 200/220 °C