Deze broodjes kan je beleggen met wat je maar lekker vindt. Je kan het recept variëren naar hartelust, denk daarbij aan reepjes paprika, plakjes olijf, kappertjes. Direct warm uit de oven zijn ze het lekkerst, maar je kan ze ook koud eten.
4 personen
Bereiding
Warm de pitabroodjes even op in de broodrooster, dan kan je ze makkelijk helemaal opensnijden en snij ze in twee helften
Maak het gehakt aan met de kruiden en smeer het op de snijkant van de broodjes. Beetje prakken en uitsmeren met een vork gaat het handigst
Leg de broodjes op het rooster van de bakplaat (daar heb je er twee van nodig, of je moet twee keer bakken) en verwarm intussen de oven voor op 200⁰C
Leg in heel dunne ringen gesneden ui op de broodjes, plakjes champignon, reepjes jalapeñopeper en plakken tomaat, bestrooi met wat zout
Hierover plukjes mozzarella en geraspte kaas
Schuif de bakplaten in de oven en bak ze in ongeveer 15 min. knapperig
Doe 4 pizzaatjes voor elk persoon op de borden
Druppel naar smaak wat olijfolie over de pita’s en daarover een handvol rucola
Hoi Ine. Wat een leuke website! Het water loopt me in de mond. Met name bij deze pitapizza’s. Die ga ik zeer spoedig een keer maken. Nu al zin in. Ik ga er alleen salami op knallen. Lijkt me wel wat. Kan het trouwens ook als ontbijt? Ben benieuwd naar wat voor smullerij er allemaal nog meer opkomt. Succes!
Ha die Chris, dank je wel 🙂 Grappig, iedereen valt op die pitapizzaatjes. Je kan er natuurlijk op doen wat je zelf wil, voor ontbijt raad ik je stroop, pindakaas, hagelslag, honing, blauwe muisjes, pure vlokken én oude kaas aan. Dan wel de avond ervoor in de oven zetten. ‘s Ochtends uit de oven halen, dan eerst douchen, want het moet wat afkoelen. Vervolgens ruim knoflooksaus erover, verse aardbeien en een dot slagroom. Let op meeëters of meelezers, dit recept voor ontbijtpizza’s mag alleen gemaakt worden door Chris! Alleen hij is in staat dit zeer ingewikkelde gerecht te maken.
Eet ze Chris :p
Groetjes,
Ine
2 Comments
Hoi Ine. Wat een leuke website! Het water loopt me in de mond. Met name bij deze pitapizza’s. Die ga ik zeer spoedig een keer maken. Nu al zin in. Ik ga er alleen salami op knallen. Lijkt me wel wat. Kan het trouwens ook als ontbijt? Ben benieuwd naar wat voor smullerij er allemaal nog meer opkomt. Succes!
Groetjes,
Chris
Ha die Chris, dank je wel 🙂 Grappig, iedereen valt op die pitapizzaatjes. Je kan er natuurlijk op doen wat je zelf wil, voor ontbijt raad ik je stroop, pindakaas, hagelslag, honing, blauwe muisjes, pure vlokken én oude kaas aan. Dan wel de avond ervoor in de oven zetten. ‘s Ochtends uit de oven halen, dan eerst douchen, want het moet wat afkoelen. Vervolgens ruim knoflooksaus erover, verse aardbeien en een dot slagroom. Let op meeëters of meelezers, dit recept voor ontbijtpizza’s mag alleen gemaakt worden door Chris! Alleen hij is in staat dit zeer ingewikkelde gerecht te maken.
Eet ze Chris :p
Groetjes,
Ine