februari 14, 2020
Er zijn weinig recepten te vinden voor een lekkere pangangsaus bij de babi of ajam. Met wat geknutsel in de keuken heb ik deze in elkaar […]
november 29, 2019
Een soort mega saucijzenbrood, maar dan met een andere vulling, serveer met een lekkere salade als hoofdgerecht 4 personen Bereiding Verhit de olijfolie in een koekenpan […]
september 22, 2019
Naast de pulled pork en de pulled chicken, is beef net even wat intenser van smaak. In dit recept heb ik een kruidencombinatie gemaakt die Mexicaans […]
september 5, 2019
Je kan de stoof het best een dag van tevoren maken of een aantal uur eerder, want hij moet afkoelen voor ie in het bladerdeeg gaat […]
september 4, 2019
Chimichurri is een heerlijk kruidige en wat pittige, dressingachtige saus, die meestal gebruikt wordt bij beef recepten. Er zijn veel variaties van, de één lekkerder dan […]
augustus 3, 2018
Bibimbap is “gemengde rijst” in het Koreaans. Een heerlijk gerecht dat mooi op kleur opgediend wordt en vervolgens door elkaar gehusseld :). Je moet wel even […]
maart 12, 2018
Deze chowder is een dikke vissoep, gebonden met aardappel. Hij krijgt een lichte rooksmaak door de meegetrokken gerookte vis, erg lekker met de frisse tonijntartaar. Gebruik […]
november 5, 2017
Een mild pittig Indisch kipgerecht, oorspronkelijk maak je dit met kip waarin nog bot zit, maar ik vind dat gehannes met eten, vandaar de kippendij. Zelf […]
november 5, 2017
Heerlijk soepje, bomvol smaak 4 personen Bereiding Pel de garnalen en haal het darmkanaal eruit Zet de bouillon op met de kruiderij en de koppen en […]
oktober 24, 2017
Erg lekker met krokante frietjes en een frisse salade Minimaal 4 personen Bereiding Snij de wortel in dunne plakjes en de ui in parten Bak de […]
oktober 11, 2017
Klein, maar lekker bijgerechtje. Geef bijvoorbeeld twee driehoekjes per persoon. Je kan ze natuurlijk de vorm geven die je zelf leuk vindt, zoals rondjes uitsteken, doe […]
oktober 11, 2017
Deze quiche is als hoofdmaaltijd geschikt voor vier personen met een lekkere salade erbij, maar is ook perfect als onderdeel van een buffet. Gebruik je een […]
augustus 2, 2017
Leuk bijgerechtje bij een lekker stukje gegrild vlees. Maak de taartjes zo pittig als je zelf wil met de jalapeñopepers, denk eraan die zijn heet. Ik […]
mei 1, 2017
Zin in Aziatisch eten, maar ook in patat, dan is dit een lekkere combi. Je kan het voor een fris accent met zoetzuur van komkommer serveren […]
april 19, 2017
Ravioli boordevol smaak en om het een keer wat minder bewerkelijk te maken heb ik hiervoor wontonvellen uit de diepvries gebruikt. Zonder de pancetta ook een […]
maart 26, 2017
Poké bowl is een hawaïaans visgerecht in een kom. Het leuke is dat je ingrediënten kan gebruiken die je zelf erg lekker vindt. Hier geef ik […]
maart 3, 2017
Makkelijk en snel te maken, kan warm geserveerd worden, maar is koud ook heerlijk. Afhankelijk van de hoeveelheid sriracha saus is de smaak mild of heet […]
februari 21, 2017
Iets gemoderniseerde variant op de, o wat waren die lekker, loempia’s die mijn moeder in de zestiger jaren van de vorige eeuw leerde maken van een […]
januari 15, 2017
Zo leuk om dit eens zelf te maken, dan weet je ook gelijk wat er in zit :), ik heb ze redelijk grof gelaten, maar je […]
december 23, 2016
Een lekker bijgerechtje bij een wild- of stoofschotel Bereiding Halveer de sjalotten Zout, peper, honing, poedersuiker, rode port en de twee soorten azijn met laurier en […]
december 4, 2016
Voor een lekkere biefstuk stroganoff. In de zeventiger jaren was dit een hit in alle restaurants, je kan ook varkenshaasmedaillonnetjes gebruiken of een (zelf) gepaneerde schnitzel. […]
december 3, 2016
Lekker luxe paté met een lichte wildsmaak, maak hem minimaal 2 dagen voordat je hem wil gaan eten. Voor een vorm met inhoud van 1 liter […]
september 6, 2016
Dit recept heeft eigenlijk dezelfde basis als de grote ravioli met rivierkreeftjes, maar is wel een heel stuk simpeler te maken. Ik geef hier het recept […]
september 6, 2016
Tompouce-jes met een vulling van tomatenmousse. Begin een aantal uur (of een dag) van tevoren met de vulling, de mousse moet namelijk de tijd krijgen om […]
september 3, 2016
Trek in een soepje tussendoor? Dat had ik ook en zo ontstond dit heel eenvoudige recept. Het maakt niet uit welke smaak je kiest voor het […]
maart 25, 2016
Dit is een snel te maken en erg lekker gerecht, zelfs voor degenen die niet zo’n fan zijn van bloemkool 2 pers Bereiding Snij kleine roosjes van […]
februari 19, 2016
Dit is een redelijk bewerkelijk voorgerecht, de saus kost wel wat tijd, maar het is zó lekker! Meestal heb ik de basis voor de saus (schaaldieren fond) […]
februari 19, 2016
Dit is een heerlijke geconcentreerde bouillon, als basis voor saus, een bisque of bouillabaisse Bereiding Snij de groenten klein en hak de schalen en koppen wat […]
februari 11, 2016
Gaar het spek langzaam in de oven en je krijgt een botermals, sticky stuk vlees, waarvan het vet voor een groot deel weggesmolten is. Lekker met witte rijst […]
januari 29, 2016
Leuk warm borrelhapje, je kan dit al een dag eerder voorbereiden en vlak voor serveren pas afbakken in de oven. Ook geschikt als vegetarisch hapje, als je […]
januari 29, 2016
Makkelijk te maken en mocht je geen schaaf hebben voor flinterdunne plakken, dan kan je dikkere plakken even kort voorkoken. Zelf gebruik ik hier geen zout, de […]
januari 27, 2016
Dit is een plattelandsgerecht uit de Elzas, vandaar de naam in het Frans en Duits. In het oorspronkelijke recept wordt de deegbodem ingesmeerd met crème fraîche of […]
januari 24, 2016
Soms kom ik thuis met een zak vol prachtige, volrode paprika’s die ik niet kon laten liggen. Ze mogen dan in grove stukken gesneden en ingesmeerd met olijfolie […]
december 16, 2015
Lekker bij de borrel met bruschetta of stokbrood Bereiding Hak de gedroogde tomaat wat fijner met de staafmixer of in de keukenmachine, maar pureer het niet Snij […]
december 15, 2015
Leuk borrelhapje of snack, kan ook als buffetgerechtje. Ik had mooie grootbladige oregano, een mooi blad salie is ook super lekker 12 stuks Bereiding Ontdooi de […]
november 18, 2015
Lekker beetgaar groentegerecht, je kan naar hartenlust variëren met de groenten. Ook heerlijk met paprika, paksoi, peultjes, wortel. Vaak zitten er ook reepjes kip door, maar […]
november 16, 2015
Weer eens een heel andere pindasaus, dunner dan de gebruikelijke satésaus. Erg lekker met saté van reepjes kippendijvlees, gemarineerd in char siu saus 4 personen Bereiding […]
oktober 8, 2015
Wie lust het niet? Kip in een krokant jasje, extra krokant door de rijstebloem. Je vindt het in de supermarkt bij de babyvoeding, baby’s eerste papje […]
oktober 4, 2015
Lekker bijgerecht, maar kan ook heel goed als vegetarisch hoofdgerecht als je twee kropjes per persoon neemt. Eet ze dan bijvoorbeeld met krokante kaastoastjes. De kropjes […]
september 4, 2015
Voor mij als “niet-bakker” zijn dit ideale koekjes. Gebaseerd op Arnhemse meisjes, maar dan een heel snelle versie…. Je gaat naar de keuken en binnen een […]
augustus 30, 2015
Zeker als je wat meer eters hebt is dit een makkelijk voor te bereiden aardappelgerecht en vlak voor het eten af te maken. Vooral lekker als […]
augustus 27, 2015
Heb je risotto over, maak er dan eens lekkere snackballetjes van. Zorg wel dat de risotto lekker smeuïg, maar niet te vochtig is en geen grote stukken […]
juli 17, 2015
Aubergines uit de oven met een knapperig korstje. Makkelijk van tevoren klaar te maken, zet ze dan 10 minuten korter in de oven en 20 minuten […]
juli 4, 2015
Een heerlijk oosters recept, waarbij je allerlei groenten kan gebruiken. Ook lekker met sperzieboontjes, peultjes, broccoli, taugé….. Bereid je dit recept in de slowcooker, dan moet je […]
juni 27, 2015
Waar heb je zin in op een heerlijk zomerse dag? Een licht en koel gerecht: spring rolls, lekker én caloriearm :)! Serveer bijvoorbeeld met chilisaus en/of soja […]
juni 26, 2015
Schrik niet van de ingrediëntenlijst, het meeste heb je vast wel in huis of je varieert wat met de specerijen. Dat doe ik ook. Gebruik wel […]
juni 1, 2015
Door de spek er omheen en de olieachtige vulling blijft deze kipfilet heerlijk sappig 4 personen Bereiding Haal het “haasje” van de filets en bereid die een andere keer […]
juni 1, 2015
Weer eens wat anders met een aardappel 🙂 4 halve Bereiding Boen de aardappels schoon en prik ze in Gaar ze 7 minuten met aanhangend water […]
mei 30, 2015
Zelfs als je niet zoveel van witlof houdt, lust je dit bijgerechtje misschien wel, lichtzoet en niet bitter. Je kan natuurlijk ook een paar grotere of één […]
mei 15, 2015
Deze salade krijgt een oosters tintje door de nam pla Bereiding Schil de komkommer en snij in halve plakken, snij de paprika en tomaten in blokjes en […]
mei 2, 2015
Deze komkommerplakjes zijn super lekker bij een heet gerecht. Laat het zoetzuur liefst een paar uur intrekken Bereiding Was de komkommer en snij in halve plakken, […]
april 13, 2015
Pekingeend zelf maken is nogal een omslachtige bedoening, zie: Pekingeend voor dummies. Maar bij aziatische winkels kan je vaak Peking Roast Duck uit de diepvries kopen, is ook […]
april 10, 2015
Deze salade kan je koud, maar ook lauwwarm (door de rookworst, paprika en champignons nog warm toe te voegen) serveren. Reken op 2 bakjes voor een […]
april 7, 2015
Volle stoofschotel met rundvlees, aubergine, ui, bleekselderij en tomaat. Lekker met puree, je mag het zo op je bord scheppen, hoeft natuurlijk niet zo netjes als op […]
april 7, 2015
Voor het geval er een plotselinge eter komt, heb ik meestal wel een salami of chorizo worst in de koelkast liggen. Zo kan je altijd wel […]
maart 22, 2015
Zo’n lekker kleverig gerecht uit de Indonesische keuken. Gewoon zo eten met rijst of mie, gebakken eitje en komkommer in het zuur of als onderdeel van […]
maart 22, 2015
Deze BBQ saus is bewerkelijker dan nummer I, maar ook voller van smaak. Dus als je wat meer tijd hebt en de spullen in je keukenkastje, dan […]
maart 21, 2015
Lekker pikant gehaktgerecht met een volle smaak, makkelijk van tevoren klaar te maken. Vul grote vers afgebakken broodjes met het warme gehakt en rauwkost. Zoals dunne plakjes tomaat, […]
februari 26, 2015
Voor dit gerecht kan je eventueel ook diepvries vis gebruiken of wat grote gebakken garnalen in plaats van zalm, voeg die dan op het laatst toe. […]
februari 22, 2015
Snel een borrelhapje nodig? 4 personen Bereiding Snij de broodjes helemaal open Beleg met lekkere kaas, wat vleeswaar naar keuze en eventueel nog heel dunne plakjes tomaat […]
februari 22, 2015
Een bekend Italiaans vlees/visgerecht, extra lekker als je het kalfsvlees zelf bereidt. Je kan het vlees ook (in plakjes) bij de slager kopen, dan heb je een heerlijk snel […]
december 26, 2014
Lekker rosé gebraden stuk “groot vlees”; door het langzame garen in de oven wordt ie super mals! Reken er op dat dit een aantal uren duurt. […]
december 21, 2014
Lekker voorgerecht voor de visliefhebber, bij een luxe etentje. 4 personen Bereiding Maak de vissaus, klik voor recept Snij het kabeljauwhaasje in 4 gelijke stukken, dep […]
december 20, 2014
Een lekker voorgerecht bij een etentje. Je kan kiezen tussen de “makkelijke” of de “bewerkte” manier :). Klik voor de laatste op de links in de […]
november 20, 2014
Heerlijk rijk gevulde quiche! Begin ruim van tevoren, dan kan de spinazie ontdooien en de vulling afkoelen voordat deze op het deeg gaat 2 personen Bereiding […]
november 20, 2014
Met dit gerecht kan je alle kanten op: Als hoofdgerecht voor 2 personen, als lunch voor 4 personen, als bijgerecht of als hapje bij de borrel […]
november 18, 2014
Frisse salade van gerookte kip. Garneer met leuke dingetjes. Hier: quinoasalade, gegrilde champignons, gegrilde paprikarondjes, peultjes, gefrituurde pastinaak en gebakken spekkruimels. Eet er stokbrood bij, of […]
november 18, 2014
Snel en vooraf voor te bereiden gerechtje, je kan de vulling helemaal naar je eigen smaak variëren. Lekker met knapperig (stok)brood. 4 personen Bereiding Maak de […]
november 18, 2014
Voor dit voorgerecht zijn zelf gerookte kipfilets het lekkerst. Bewaar wat je overhoudt na het snijden van de blokjes in de diepvries. Daar kan je later […]
november 8, 2014
Heb je een rookoventje, dan hoef ik niet uit te leggen hoe je moet roken. Maar je kan ook roken in een wok. (Scheur twee flinke […]
oktober 28, 2014
Lekker avocadoprutje bij Mexicaans eten of als dip bij tortillachips Bereiding Ontdoe de tomaat van het vel (plisseren), snij door, haal de zaadjes eruit en snij […]
oktober 26, 2014
Hmmmmm, risotto 🙂 Als je wat extra maakt, of wat over hebt, kan je daar risottoballetjes (Arancini) van maken. De kip kan je er dan beter uit […]
oktober 12, 2014
Zó moet de kool de koelkast in (foto). Begin het liefst een dag van tevoren om de kool goed te marineren. Gebruik je restjes wijn, dan […]
oktober 5, 2014
Lekker pittige, tikje zoetige saus. Je kan minder maken en direct opeten, maar met schoon gereedschap gemaakt en in een steriele pot gedaan, kan je hem […]
september 28, 2014
Lekker vegetarisch hoofdgerecht, je kan er gebakken aardappels, rijst of pasta bij geven, maar het is een nogal vullend gerecht. Wat mij betreft is dit voldoende. […]
augustus 10, 2014
Vanaf half april is het weer aspergetijd!!! Tot 24 juni kan je hier weer van genieten, traditioneel met roomboter en een eitje, maar je kan het […]
augustus 9, 2014
Neem zoveel aardappels pp als je zelf wil. In de zomer zijn verse aardappels met schil het lekkerst, in de winter kan je ze beter schillen […]
augustus 9, 2014
O zo simpel, mager, snel en lekker krokant. Hier met een plakje citroen, ovenaardappels en tomaten met topping uit de oven 4 personen Bereiding Leg de […]
augustus 9, 2014
Maak je dit met ovenaardappeltjes, dan kunnen deze er later bij in de oven. 4 personen Bereiding Zet de tomaten met de steelaanzet op je keukenplank en […]
augustus 3, 2014
Als je eens tijd hebt en zin om lekker in de keuken te gaan staan, maak dan zelf ravioli. Je kan zelf natuurlijk je vulling en […]
juli 19, 2014
De Mexicaanse tosti! Dit is een basisrecept, wil je extra toevoegingen, vermeng de kaas dan met stukjes jalapeño peper ipv chilipoeder, paprika…., verzin het zelf. Ook […]
juli 19, 2014
Dit recept schrijf ik voor nacho’s, kan ook als onderdeel van een Mexicaans buffet. Dezelfde ingrediënten kan je gebruiken om tortilla’s mee te vullen en ze […]
juli 6, 2014
Zin in een kroket, maar niet om te frituren? Net als het kaasbroodje een variant op het saucijzenbroodje…. 4 personen Bereiding Laat het bladerdeeg ontdooien en […]
mei 15, 2014
Wat toch een lekker fris sausje, bij de bbq, gekruide vleesreepjes……., serveer er knapperig stokbrood bij. Bereiding Rasp de komkommer zo fijn mogelijk en laat minstens […]
april 22, 2014
Tompouce met een vulling van tartaar van verse en gerookte zalm en een topping van avocadoprutje 4 personen Bereiding Verwarm de oven voor op 200°C Besmeer […]
april 22, 2014
Lekker fris gerechtje bij een hoofdgerecht, maar ook bij een kaasplankje. Wie van zoet houdt, kan wat poedersuiker toevoegen en het geheel nog even doorwarmen. Bereiding […]
maart 19, 2014
Zó lekker, deze groenten met het dunne laagje beslag! Zorg dat het beslag ijskoud is, des te minder vet neemt het op. Eventueel serveer je het […]
maart 5, 2014
Lekker, verse spinazie……, hou eens een paar handjes achter en maak er deze pesto van! Op een stokbroodje of bij een visgerecht? Kan ook met andere […]
maart 2, 2014
Een lekker gevulde ragoût onder een dakje van bladerdeeg. De ragoût moet afgekoeld zijn voordat het bladerdeeg er over gaat, anders wordt dit klef en niet […]
maart 2, 2014
Een beetje hetzelfde recept als de mexicaanse burrito’s, maar toch weer een beetje anders. Serveer hierbij mooi dun gesneden reepjes ijsbergsla met stukjes tomaat, eventueel aangevuld […]
maart 1, 2014
Soms heb je zin in een lekkere, zelfgebakken kaasplak, maar geen zin in de vieze vingers die je krijgt bij het door bloempapje halen en paneren […]
februari 23, 2014
Een Franse klassieker op mijn manier. Het liefst weer zoals alle stoofpotten een dag van tevoren maken en serveer bijvoorbeeld met gekookte krieltjes en haricots verts, […]
februari 17, 2014
Krokante kaastoastjes als bijgerecht of bij de borrel. Ook lekker met hot chilisaus. Bereiding Verwarm de oven voor op 200°C Snij het stokbrood in dunne plakken […]
februari 16, 2014
Er was er eens een tijd dat er nog geen taco’s, tortilla’s of chilisaus te koop waren in Nederland. In Amsterdam was een Mexicaans restaurant waar […]
februari 10, 2014
Een koude variatie op “surf en turf” als voorgerecht. 4 personen Bereiding Snij de rivierkreeftjes wat kleiner, de tomaatjes in kleine stukjes en de basilicum in […]
februari 9, 2014
Versier je gerecht eens met wat gefrituurde kappertjes. Niet teveel want het is erg zout, maar lèkker! Bereiding Laat de kappertjes uitlekken in een zeef en […]
februari 9, 2014
Een heerlijk smeersel voor op toast of stokbrood en makkelijk te bereiden. Hou wel rekening met een lange oventijd. Je kàn het in een pan bereiden, […]
februari 3, 2014
Dit is een bijgerecht, maar je kan er ook een vegetarische hoofdmaaltijd van maken, neem dan meer groenten. De groente slinkt enorm, dus neem genoeg. Je […]
januari 28, 2014
Voor dit gerecht neem ik altijd zalm uit de diepvries (die ik wel in de koelkast ontdooi). Als je verse neemt weet je niet of het […]
januari 27, 2014
Dit is een rommeltjes maaltijd. Je kan ook gewoon restjes groenten naar keuze gebruiken. 2 personen Bereiding Snij de uien en paprika in stukjes. De champignons […]
januari 26, 2014
Dit kan je als voorgerecht eten op stokbrood bij een stoere maaltijd. Bereiding Doe de olijven, de gedroogde tomaat en de in kleine stukje gesneden knoflook […]
januari 17, 2014
Een gerecht vol smaak, ik ben er zelf gek op 🙂 Je kan het redelijk eenvoudig maken en de boutjes zó met wat saus, aardappelen en groenten […]
januari 10, 2014
Borrelhapje; je kan van dit mengsel een lolly vormen, maar het ook als smeersel op toast of stokbrood gebruiken. De lolly kan je naturel geven, maar […]
januari 5, 2014
Pittig warm borrelhapje, de vulling kan ook een dag van tevoren gemaakt worden. Varieer lekker, doe er kleine ringetjes bosui door, flinters rauwe ham….. 30 stuks […]
december 30, 2013
Als variant op een saucijzenbroodje: een kaasbroodje. 4 personen Bereiding Laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 °C Leg een reep kaas naast het […]
december 29, 2013
Veel lekkerder dan kant en klare vis met topping uit de diepvries. Serveer met kleine trostomaten uit de oven, gebakken aardappeltjes…. 2 personen Bereiding Laat de […]
december 27, 2013
Een friszuur sausje, heerlijk bij elk soort vis. Je kan ook witte wijn gebruiken of half wijn, half noilly prat. Maar deze versie is het fijnst. […]
december 21, 2013
Neem een vorm van ongeveer 27 tot 30 cm doorsnede. Je kan de quiche als maaltijd eten met een salade erbij, maar ook als lunch of […]
december 21, 2013
Neem een vorm van ongeveer 27 tot 30 cm doorsnede. Je kan de quiche als maaltijd eten met een salade erbij, maar ook als lunch of […]
december 20, 2013
Simpel, snel en lekker en eigenlijk te eenvoudig om als recept te schrijven, maar voor diegene die het toch even wil weten…. Maak je het gelijk […]
december 18, 2013
Mijn variant op het originele recept van coq au vin. Ik neem witte wijn in plaats van rode en kippendijvlees zonder bot of vel. Als je […]
december 18, 2013
Voor een vorm van ongeveer 27 cm doorsnede. Je kan het deeg nog meer smaak geven door er wat gedroogde kruiden door heen te kneden. Bereiding […]
december 17, 2013
Een makkelijk Mexicaans gerecht dat met verschillende toppings kan worden afgemaakt. Denk aan frisse ijsbergsla, trostomaten, rode ui en jalapeño pepers. Klassiek Mexicaans is ook met […]
december 11, 2013
Een snel spinaziegerecht en makkelijk te maken, vroeger één van Tjerks favorieten. Je kan de feta ook weglaten, of andere ingrediënten toevoegen. Gusta wil het wat […]
december 9, 2013
Deze mayo kan je zeker een dag of 4 in de koelkast bewaren, wel een staafmixer nodig. Om hem helemaal naar jouw smaak te maken, kan […]
december 8, 2013
Lekker zomerse ovenschotel. Ben je een vleeseter, doe dan 500 g rul gebakken en gekruid gehakt of een aantal plakken rauwe ham in reepjes gesneden er door […]
december 7, 2013
Deze broodjes kan je beleggen met wat je maar lekker vindt. Je kan het recept variëren naar hartelust, denk daarbij aan reepjes paprika, plakjes olijf, kappertjes. […]
december 7, 2013
Als je een lekkere appeltaart wil maken waar je niet zoveel werk aan hebt, probeer deze kruimeltaart dan eens. Hij is lekker fris, maar als je […]
december 6, 2013
Waar wil je het nìet bij eten? 🙂 Wil je een volle dikke saus, neem dan de griekse yoghurt en voor een frissere dunne saus de […]
december 6, 2013
Maak lekker je eigen boemboe, kan gewoon in de keukenmachine of blender. Het is geen ramp als je niet alle specerijen hebt, deze heb ik naar […]
december 6, 2013
De haas moet marineren, dus hou er rekening mee dat je een dag van tevoren moet beginnen. Liever nog twee dagen, zodat het gerecht een dag na […]