Ravioli met spinazie en garnalen in tomatensaus

Quesedilla’s
juli 19, 2014
Tomaten met topping uit de oven
augustus 9, 2014

Ravioli met spinazie en garnalen in tomatensaus

Als je eens tijd hebt en zin om lekker in de keuken te gaan staan, maak dan zelf ravioli. Je kan zelf natuurlijk je vulling en saus variëren. Hopelijk heb je een pastamachine (eenvoudige is goed genoeg), anders wordt het rollen. Ik gebruik zelf altijd gewone, simpele bloem en dat gaat prima

4 personen, 12 grote ravioli’s

Bereiding

  1. Maak van de bloem, eieren en olijfolie een pastadeeg. Ik doe dat in de keukenmachine en kneed het dan nog even met de hand
  2. Verpak het deeg in plasticfolie en laat een uurtje rusten op kamertemperatuur
  3. Breng voor de tomatensaus de gezeefde tomaten t/m de pimenton in een steelpannetje al roerend aan de kook en haal van het vuur af
  4. Laat de spinazie slinken en een paar minuutjes doorkoken. Giet in een zeef, spoel direct koud en laat uitlekken. Snij kleiner en laat weer uitlekken
  5. Doe de roomkaas in een ruime schaal, kruid met chilipoeder, fijngesneden dragonblaadjes en in heel kleine stukjes gesneden tomaat. Rasp hierboven schil van bijna ½ citroen
  6. Meng hier de garnalen door en de spinazie. Draai er peper en zout over naar smaak. Let op, er zit al chili in hè en zoute garnalen
  7. Doe dit mengsel in de zeef en zet dit boven de pan saus, er komt nog wat vocht uit en dat smaakt prima in de saus 🙂
  8. Kneed het deeg nog even door, het moet soepel aanvoelen. Pak ¼ van het deeg, maak een platte plak, aan beide kanten gebloemd en haal door de pastamachine. Drie maal op de dikste stand (tussendoor dubbelvouwen) en vervolgens één keer per stand tot en met de dunste. Leg de uitgerolde plak op een met bloem bestoven aanrecht
  9. Voeg 2 el geraspte kaas aan het spinaziemengsel toe om steviger te maken (mag niet vochtig meer zijn) en leg 6 hoopjes op de pastaplak. Hou genoeg ruimte over om de ravioli uit te snijden en bevochtig het deeg tussen de hoopjes met wat water
  10. Maak van ¼ deeg nog zo’n plak en leg die voorzichtig over de andere. Druk de tussenruimtes goed aan en snij de ravioli uit. Druk de randen goed op elkaar en zorg dat de luchtbellen eruit zijn. Leg ze op een bebloemd oppervlak
  11. ravioli
  12. Maak zo nog 6 ravioli’s en kook ze in gedeeltes ongeveer 7 min in ruim, zacht kokend water. De tijd is afhankelijk van de dikte van je pasta. Als ze boven komen drijven en wat krumpelig worden zijn ze goed
  13. Warm intussen de saus op en serveer de ravioli met saus en geraspte kaas, garneer met wat basilicum

ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 3 grote eieren
  • 1 el olijfolie
  • 1 pak gezeefde tomaten
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 2 scheuten lightroom
  • oregano
  • 1 volle tl pimenton (gerookt paprikapoeder)
  • 450 g verse spinazie
  • 250 g Hollandse garnalen
  • ½ bakje verse roomkaas
  • snuf chilipoeder
  • takje dragon
  • 2 gedroogde tomaten op olie
  • citroen
  • peper/ zout uit de molen
  • geraspte kaas
  • basilicum voor garneren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *