Gekarameliseerde sjalotten

Stroganoffsaus
december 4, 2016
Frikandellen van kippendijvlees
januari 15, 2017

Gekarameliseerde sjalotten

Een lekker bijgerechtje bij een wild- of stoofschotel

Bereiding

  1. Halveer de sjalotten
  2. Zout, peper, honing, poedersuiker, rode port en de twee soorten azijn met laurier en kruidnagelpoeder in een koekenpan verwarmen
  3. Doe de sjalotten er op de snijkant in. Breng aan de kook en laat 20 minuten op zacht vuur staan, met het deksel op een kier
  4. Kijk af en toe even of ze niet aanbranden, anders moet er een scheutje water bij
  5. Dan omdraaien, een scheut water erbij en nog 15 min zachtjes laten sudderen, voeg op het laatst de boter toe en wentel de sjalotten voorzichtig door het stroopje
  6. Warm of koud te serveren

ingrediënten

  • 10 sjalotten, gepeld, het kontje en puntje intact
  • 4 laurierblaadjes gescheurd
  • Snuf kruidnagelpoeder
  • ½ el honing
  • 1 el poedersuiker
  • 1 el wijnazijn
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • Glas rode port
  • Zout en peper
  • Klein klontje roomboter

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *