Zo leuk om dit eens zelf te maken, dan weet je ook gelijk wat er in zit :), ik heb ze redelijk grof gelaten, maar je kan ze natuurlijk zo fijn malen als je zelf wil
8 stuks
Bereiding
Snij het kippenvlees in blokjes en het spek in heel kleine stukjes
Doe dit in de keukenmachine met hakmes
Verdeel hierover de ansjovis, zout en gemalen peper, de yoghurt en mosterd
Hak dit tamelijk fijn, doe dan de in kleine stukjes gesneden paprika en bosui hierbij en hak alles tot een compacte, wat elastische massa
Meng de dragon hierdoor en vorm 8 kleine frikandellen
Zet zo mogelijk een uur tot een dag afgedekt in de koelkast om nog wat op te stijven en de smaken te laten intrekken
Breng in een grote pan flink veel water aan de kook en laat hierin de frikandellen tegen de kook aan pocheren tot ze gaan drijven, dit duurt 5 tot 10 minuten
Haal ze uit het water en droog ze goed met keukenpapier, frituur ze vervolgens in 4 minuten bruin en knapperig