Frikandellen van kippendijvlees

Gekarameliseerde sjalotten
december 23, 2016
Loempia’s
februari 21, 2017

Frikandellen van kippendijvlees

Zo leuk om dit eens zelf te maken, dan weet je ook gelijk wat er in zit :), ik heb ze redelijk grof gelaten, maar je kan ze natuurlijk zo fijn malen als je zelf wil

8 stuks

Bereiding

  1. Snij het kippenvlees in blokjes en het spek in heel kleine stukjes
  2. Doe dit in de keukenmachine met hakmes
  3. Verdeel hierover de ansjovis, zout en gemalen peper, de yoghurt en mosterd
  4. Hak dit tamelijk fijn, doe dan de in kleine stukjes gesneden paprika en bosui hierbij en hak alles tot een compacte, wat elastische massa
  5. Meng de dragon hierdoor en vorm 8 kleine frikandellen
  6. Zet zo mogelijk een uur tot een dag afgedekt in de koelkast om nog wat op te stijven en de smaken te laten intrekken
  7. Breng in een grote pan flink veel water aan de kook en laat hierin de frikandellen tegen de kook aan pocheren tot ze gaan drijven, dit duurt 5 tot 10 minuten
  8. Haal ze uit het water en droog ze goed met keukenpapier, frituur ze vervolgens in 4 minuten bruin en knapperig

ingrediënten

  • 500 g kippendijvlees
  • 75 g gerookt spek
  • 3 zoute ansjovisfiletjes (blikje in olie)
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 bosuitje
  • Stukje rode paprika
  • ½ tl zout
  • Peper uit de molen
  • 1 volle tl gedroogde dragon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *