Frikandellen van kippendijvlees
januari 15, 2017
Makkelijk broodje hete kip
maart 3, 2017

Loempia’s

Iets gemoderniseerde variant op de, o wat waren die lekker, loempia’s die mijn moeder in de zestiger jaren van de vorige eeuw leerde maken van een Indische dame tijdens haar Indische kookcursus. Zij moest de velletjes nog zelf maken, maar gelukkig kan je ze nu kant en klaar uit de diepvries kopen. Deze loempia’s lijken niet op de grote exemplaren die je bij de chinees koopt, ze hebben meer het model van vietnamese loempia’s, maar dan wat groter

15 à 20 stuks

Bereiding

  1. Snij het kippenvlees in reepjes en bak dit aan in de olie
  2. Snij ook de prei en de bamboe shoots in dunne reepjes, bak deze even mee, knijp de knoflookteentjes hierboven uit en laat alles even fruiten
  3. Voeg de sojasaus, trassi en gember toe, verkruimel het bouillonblokje hierboven, meng alles goed en laat het geheel in een paar minuten gaar worden op een zacht vuurtje
  4. Zet de warmtebron uit, roer de taugé en in stukjes gesneden garnalen door het mengsel en laat afkoelen
  5. Vul en vouw de loempia’s zoals op de foto’s:
  6. Plak het uiteinde vast met wat losgeklopt eiwit
  7. Frituur ze knapperig in olie van 180 °C

ingrediënten

  • 15 á 20 loempiavellen
  • 500 g kippendijvlees zonder vel
  • 250 g gekookte garnalen (naar keuze)
  • 500 g prei wit en lichtgroen
  • 1 klein blikje bamboe shoots
  • 100 g taugé
  • 3 tn knoflook
  • Flinke scheut zonnebloemolie
  • 1 el sojasaus
  • ½ kippenbouillonblokje
  • Klein stukje trassi
  • 1 volle tl geraspte gemberwortel
  • 1 losgeklopt eiwit
  • Olie om te frituren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *