Iets gemoderniseerde variant op de, o wat waren die lekker, loempia’s die mijn moeder in de zestiger jaren van de vorige eeuw leerde maken van een Indische dame tijdens haar Indische kookcursus. Zij moest de velletjes nog zelf maken, maar gelukkig kan je ze nu kant en klaar uit de diepvries kopen. Deze loempia’s lijken niet op de grote exemplaren die je bij de chinees koopt, ze hebben meer het model van vietnamese loempia’s, maar dan wat groter
15 à 20 stuks
Bereiding
Snij het kippenvlees in reepjes en bak dit aan in de olie
Snij ook de prei en de bamboe shoots in dunne reepjes, bak deze even mee, knijp de knoflookteentjes hierboven uit en laat alles even fruiten
Voeg de sojasaus, trassi en gember toe, verkruimel het bouillonblokje hierboven, meng alles goed en laat het geheel in een paar minuten gaar worden op een zacht vuurtje
Zet de warmtebron uit, roer de taugé en in stukjes gesneden garnalen door het mengsel en laat afkoelen