Gehakt-champignonrol
november 29, 2019

Pangangsaus

Er zijn weinig recepten te vinden voor een lekkere pangangsaus bij de babi of ajam. Met wat geknutsel in de keuken heb ik deze in elkaar geflanst, bij ons valt ie goed in de smaak, dus ik zou zeggen: probeer deze eens….

Bereiding

  1. Pel en pers de knoflook
  2. Doe de basterdsuiker t/m water in een steelpan of sauspan en breng het al roerend met een houten lepel aan de kook. Laat het op een laag vuur 2 minuten zachtjes doorkoken.
  3. Verwijder de steranijs
  4. Voeg de tomatenpuree t/m gembersiroop toe en breng het roerend opnieuw aan de kook
  5. Meng in een kopje de maïzena met 1 eetlepel water en voeg het weer roerend toe aan de saus, blijf roeren tot de saus is ingedikt en proef of de suiker er nog bij moet

ingrediënten

  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 steranijs
  • 1 tn knoflook geperst
  • 1 el sambal oelek
  • 1 el ketjap manis
  • 2 el droge sherry
  • 1 volle tl djahé
  • 1 tl zout
  • 250 ml water
  • 70 g tomatenpuree (klein blikje)
  • 3 el witte wijnazijn
  • 4 el gembersiroop
  • 1 el maïzena
  • Eventueel nog 1 el suiker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *