Bibimbap
augustus 3, 2018
Eenpersoons pie’s met vlaamse stoof
september 5, 2019

Chimichurri

Chimichurri is een heerlijk kruidige en wat pittige, dressingachtige saus, die meestal gebruikt wordt bij beef recepten. Er zijn veel variaties van, de één lekkerder dan de ander. Na wat geknutsel aan de kruidencombinaties, is deze favoriet geworden. Het beetje saus over de entrecote op de foto is de chimichurri, Er was veel meer, maar al òp voor de foto werd genomen 🙂

4 personen

Bereiding

  1. Neem een potje met een inhoud van ± 300 ml (of groter) met deksel
  2. Doe hier de ingrediënten t/m de olijfolie in, schroef het deksel erop, flink schudden zodat het goed mengt
  3. Hak de peterselie fijn en roer dit door het mengsel
  4. Proef of er nog zout bij moet

ingrediënten

  • 1 volle tl gedroogde oregano
  • ½ tl gedroogde tijm
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • ½ tl komijn
  • 1 tl gedroogde pepervlokken of een heel fijn gesnipperd rood pepertje zonder zaadjes
  • 1 tl zout
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • ½ (rode) ui, heel fijngesnipperd
  • 3 el rode wijnazijn
  • 150-200  ml olijfolie
  • Handvol blaadjes van verse (blad)peterselie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *