Champignon-truffelravioli van wontonvelletjes met salieboter
Ravioli boordevol smaak en om het een keer wat minder bewerkelijk te maken heb ik hiervoor wontonvellen uit de diepvries gebruikt. Zonder de pancetta ook een heerlijk vegetarisch gerecht. Het is handig om de vulling in een rechthoekige schaal uit te strijken en globaal in 20 blokjes te verdelen. Serveer er voor een volledige maaltijd voor ieder een schaaltje in olijfolie geroerbakte spinazie met wat knoflook en gedroogde tomaatjes bij
20 stuks
Bereiding
Bak de pancetta zonder extra vetstof knapperig uit en leg op keukenpapier, bak de champignons gaar in dezelfde pan en laat afkoelen
Roer in een schaal de roomkaas om met de truffelpasta, de kruiden, citroen, peper, knoflook en sherry. Doe hier geen zout bij, de pancetta en kaas zijn zout genoeg
Verkruimel de pancetta en roer dit samen met de champignons door het mengsel, laat het geheel goed afkoelen
Laat de wontonvellen ontdooien. Bedek de vellen met een vochtige theedoek (of keukenpapier) om uitdrogen te voorkomen
Leg in het midden van een wontonvel een twintigste deel van de vulling. Bestrijk het wontonvel rondom de vulling met water. Vouw de punten naar elkaar toe zodat er driehoeken ontstaan. Druk alle lucht eruit en druk de randen goed aan, kan ook nog extra met een vork. Maak zo nog 19 ravioli en leg ze van elkaar af op een bebloemde schaal
Je kan er met een ronde steker ook halve maantjes van maken……………
Smelt de boter met wat zout en salieblaadjes zachtjes op een laag vuur, blijf erbij om aanbranden te voorkomen
Breng intussen een hoge pan met veel water aan de kook, laat hierin in drie gedeeltes de ravioli gaar koken, niet keihard borrelend. Reken hiervoor een minuut of 4/5
Laat ze uitlekken in een vergiet, verdeel ze over de borden, schep er wat boter en de knapperig geworden salie over en parmezaan naar smaak
ingrediënten
1 pakje wontonvellen
10 plakjes mooi magere pancetta
250 g fijngehakte kastanjechampignons
1 volle el truffelpasta
200 g verse roomkaas
Snuf gedroogde oregano
Eventueel peterselie en bieslook naar smaak, desnoods wat gedroogde