Champignon-truffelravioli van wontonvelletjes met salieboter

Poké bowl met tonijn
maart 26, 2017
Patatje Azië
mei 1, 2017

Champignon-truffelravioli van wontonvelletjes met salieboter

Ravioli boordevol smaak en om het een keer wat minder bewerkelijk te maken heb ik hiervoor wontonvellen uit de diepvries gebruikt. Zonder de pancetta ook een heerlijk vegetarisch gerecht. Het is handig om de vulling in een rechthoekige schaal uit te strijken en globaal in 20 blokjes te verdelen. Serveer er voor een volledige maaltijd voor ieder een schaaltje in olijfolie geroerbakte spinazie met wat knoflook en gedroogde tomaatjes bij

20 stuks

Bereiding

  1. Bak de pancetta zonder extra vetstof knapperig uit en leg op keukenpapier, bak de champignons gaar in dezelfde pan en laat afkoelen
  2. Roer in een schaal de roomkaas om met de truffelpasta, de kruiden, citroen, peper, knoflook en sherry. Doe hier geen zout bij, de pancetta en kaas zijn zout genoeg
  3. Verkruimel de pancetta en roer dit samen met de champignons door het mengsel, laat het geheel goed afkoelen
  4. Laat de wontonvellen ontdooien. Bedek de vellen met een vochtige theedoek (of keukenpapier) om uitdrogen te voorkomen
  5. Leg in het midden van een wontonvel een twintigste deel van de vulling. Bestrijk het wontonvel rondom de vulling met water. Vouw de punten naar elkaar toe zodat er driehoeken ontstaan. Druk alle lucht eruit en druk de randen goed aan, kan ook nog extra met een vork. Maak zo nog 19 ravioli en leg ze van elkaar af op een bebloemde schaal
  6. Je kan er met een ronde steker ook halve maantjes van maken……………
  7. Smelt de boter met wat zout en salieblaadjes zachtjes op een laag vuur, blijf erbij om aanbranden te voorkomen
  8. Breng intussen een hoge pan met veel water aan de kook, laat hierin in drie gedeeltes de ravioli gaar koken, niet keihard borrelend. Reken hiervoor een minuut of 4/5
  9. Laat ze uitlekken in een vergiet, verdeel ze over de borden, schep er wat boter en de knapperig geworden salie over en parmezaan naar smaak

ingrediënten

  • 1 pakje wontonvellen
  • 10 plakjes mooi magere pancetta
  • 250 g fijngehakte kastanjechampignons
  • 1 volle el truffelpasta
  • 200 g verse roomkaas
  • Snuf gedroogde oregano
  • Eventueel peterselie en bieslook naar smaak, desnoods wat gedroogde
  • Rasp van ¼ citroen
  • Zwarte peper
  • 1 teentje knoflook
  • Scheut sherry (niet noodzakelijk, wel lekker)
  • 100 g boter
  • 8 salieblaadjes in reepjes gesneden
  • Zout
  • Geraspte parmezaan

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *