Zin in Aziatisch eten, maar ook in patat, dan is dit een lekkere combi. Je kan het voor een fris accent met zoetzuur van komkommer serveren
2 personen
Bereiding
Bak het gehakt rul in een wok (anti-aanbak), mag grof blijven. Haal eruit als het net gaar is en zet weg in een schaaltje
Intussen snij je de champignons in plakjes en de paksoi in reepjes. Hou wit en groen zoveel mogelijk gescheiden
Verhit olie in dezelfde pan en roerbak daarin het wit van de paksoi en de champignons een paar minuten op hoog vuur
Begin tegelijkertijd de patat goed knapperig te bakken
Roer in een schaaltje de oester-, soja- en chilisaus door elkaar en verkruimel daarboven het bouillonblokje
Meng de maïzena met 2 el van het water en voeg dit met het vorige mengsel en de rest van het water toe aan het groentemengsel in de pan
Breng aan de kook en laat een paar minuten doorkoken onder af en toe roeren, voeg dan het groen van de paksoi en het gehakt toe en laat alles doorwarmen
Intussen is ook de patat vast wel klaar, dep deze met keukenpapier en verdeel over twee borden. Maak een open ruimte in het midden en schep daar de groente-vleessaus in
ingrediënten
1 struik paksoi
200 g kastanjechampignons
1 flinke scheut zonnebloemolie
½ kippenbouillonblokje
250 ml koud water
1 volle el maïzena
2 el oestersaus
3 el lichte sojasaus
2 el sweet chilisaus
250 g gehakt
Zoveel verse patat voor 2 personen als jij lekker vindt