Leuk bijgerechtje bij een lekker stukje gegrild vlees. Maak de taartjes zo pittig als je zelf wil met de jalapeñopepers, denk eraan die zijn heet. Ik heb vormpjes van 13 cm doorsnee gebruikt
2 personen
Bereiding
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
Snij de tomaatjes dwars door, de jalapeñopeper in kleine stukjes, de prei in heel dunne schijfjes en maak daar ringetjes van
Verwarm de oven voor op 210°C
Leg het bladerdeeg midden op het bakpapier en rol ze zover uit (plastic erover tegen plakken) dat je opstaande randen in de vorm krijgt
Duw dit in de vorm en prik de bodem een paar keer in met een vork. Bestrooi de bodem licht met paneermeel en rangschik de tomaten er netjes in met de snijkant boven
Bestrooi de tomaten met peper, zout, oregano en tijm
Verdeel hierover de preiringetjes en jalapeñopeper en als laatste wat geraspte kaas
Bak ze gaar in ruim 30 minuten
ingrediënten
250 g pomodori snoeptomaatjes
10 cm wit van prei
Wat stukjes ingemaakte jalapeñopeper, hoeveelheid naar smaak
2 tl gedroogde oregano en 2 tl gedroogde tijm
Peper, zout
2 plakjes bladerdeeg
1 volle el paneermeel
2 stukken ingevet bakpapier ruim passend in je vorm