Pittige tomatentaartjes

Patatje Azië
mei 1, 2017
Paprika-roomkaasquiche
oktober 11, 2017

Pittige tomatentaartjes

Leuk bijgerechtje bij een lekker stukje gegrild vlees. Maak de taartjes zo pittig als je zelf wil met de jalapeñopepers, denk eraan die zijn heet. Ik heb vormpjes van 13 cm doorsnee gebruikt

2 personen

Bereiding

  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
  2. Snij de tomaatjes dwars door, de jalapeñopeper in kleine stukjes, de prei in heel dunne schijfjes en maak daar ringetjes van
  3. Verwarm de oven voor op 210°C
  4. Leg het bladerdeeg midden op het bakpapier en rol ze zover uit (plastic erover tegen plakken) dat je opstaande randen in de vorm krijgt
  5. Duw dit in de vorm en prik de bodem een paar keer in met een vork. Bestrooi de bodem licht met paneermeel en rangschik de tomaten er netjes in met de snijkant boven
  6. Bestrooi de tomaten met peper, zout, oregano en tijm
  7. Verdeel hierover de preiringetjes en jalapeñopeper en als laatste wat geraspte kaas
  8. Bak ze gaar in ruim 30 minuten

ingrediënten

  • 250 g pomodori snoeptomaatjes
  • 10 cm wit van prei
  • Wat stukjes ingemaakte jalapeñopeper, hoeveelheid naar smaak
  • 2 tl gedroogde oregano en 2 tl  gedroogde tijm
  • Peper, zout
  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 1 volle el paneermeel
  • 2 stukken ingevet bakpapier ruim passend in je vorm
  • Wat geraspte kaas naar smaak

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *