Pittige tomatentaartjes
augustus 2, 2017
Spinaziedriehoekjes
oktober 11, 2017

Paprika-roomkaasquiche

Deze quiche is als hoofdmaaltijd geschikt voor vier personen met een lekkere salade erbij, maar is ook perfect als onderdeel van een buffet. Gebruik je een vorm van 30 cm doorsnee dan kan je er wel 16 smalle punten uit snijden

4-16 personen

Bereiding

  1. Bak het spek helemaal uit en leg op keukenpapier
  2. Snij de paprika in dunne reepjes en bak 5 minuten met de ui of prei in het overgebleven vet, laat afkoelen
  3. Roer de eieren, roomkaas en kruiden en zout in een ruime kom tot een glad mengsel en laat het bladerdeeg ontdooien
  4. Verwarm de oven voor op 200°C
  5. Vet een vorm in en een stuk bakpapier dat hier ruim in past
  6. Maak van de 6 plakken bladerdeeg een ronde lap op het ingevette bakpapier en prik de bodem hier en daar in met een vork
  7. Leg dit in de vorm en bestrooi de bodem met een beetje paneermeel
  8. Roer de paprika, het spek en de geraspte kaas door het eiermengsel, schenk dit over het deeg en strijk glad met een spatel
  9. Zet in de oven en bak  gaar in 40 tot 45 minuten

ingrediënten

  • 2 rode paprika’s
  • ½ ui of stuk wit van prei in dunne ringen
  • 125 g magere spekreepjes
  • 4 eieren
  • 200g verse roomkaas
  • 2 tl gedroogde oregano
  • Peper uit de molen
  • 1 tl zout
  • 100 g geraspte kaas
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • Boter om in te vetten
  • Beetje paneermeel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *