Deze quiche is als hoofdmaaltijd geschikt voor vier personen met een lekkere salade erbij, maar is ook perfect als onderdeel van een buffet. Gebruik je een vorm van 30 cm doorsnee dan kan je er wel 16 smalle punten uit snijden
4-16 personen
Bereiding
Bak het spek helemaal uit en leg op keukenpapier
Snij de paprika in dunne reepjes en bak 5 minuten met de ui of prei in het overgebleven vet, laat afkoelen
Roer de eieren, roomkaas en kruiden en zout in een ruime kom tot een glad mengsel en laat het bladerdeeg ontdooien
Verwarm de oven voor op 200°C
Vet een vorm in en een stuk bakpapier dat hier ruim in past
Maak van de 6 plakken bladerdeeg een ronde lap op het ingevette bakpapier en prik de bodem hier en daar in met een vork
Leg dit in de vorm en bestrooi de bodem met een beetje paneermeel
Roer de paprika, het spek en de geraspte kaas door het eiermengsel, schenk dit over het deeg en strijk glad met een spatel