Paprika-roomkaasquiche
oktober 11, 2017
Vlaamse stoof
oktober 24, 2017

Spinaziedriehoekjes

Klein, maar lekker bijgerechtje. Geef bijvoorbeeld twee driehoekjes per persoon. Je kan ze natuurlijk de vorm geven die je zelf leuk vindt, zoals rondjes uitsteken, doe het mengsel dan in één grote vorm voor het bakken

Ik heb vormpjes van 10 bij 6 cm gebruikt

4 personen

Bereiding

  1. Kook de spinazie kort gaar en giet af in een zeef, hak wat kleiner en laat weer uitlekken
  2. Bak het spek helemaal uit en leg op keukenpapier
  3. Snij de tomaten heel klein en leg ze in een kom, breek het ei erbij, voeg de room toe de peper en verkruimel het bouillonblokje erboven
  4. Roer alles goed door. Vermeng met de spinazie en verkruimeld spek
  5. Verwarm de oven voor op 200°C
  6. Vet 4 vormpjes in en verdeel het mengsel hier in
  7. Bak ze gaar in 25 minuten en laat afkoelen, dan stijven ze nog op

ingrediënten

  • 300 g verse spinazie
  • 1 groot ei
  • 75 ml (light) room
  • 2 gedroogde tomaten op olie
  • 3 plakjes spek
  • ¼ kippenbouillonblokje
  • Peper, zout
  • 50 g geraspte kaas

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *