Gegratineerde little gems uit de oven

Snel Arnhems meisje
september 4, 2015
Krokante drumsticks
oktober 8, 2015

Gegratineerde little gems uit de oven

Lekker bijgerecht, maar kan ook heel goed als vegetarisch hoofdgerecht als je twee kropjes per persoon neemt. Eet ze dan bijvoorbeeld met krokante kaastoastjes. De kropjes blijven op deze manier lekker knapperig

4 personen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Halveer de little gems in de lengte, snij het kontje eraf en leg ze met de snijkant naar boven in een met olijfolie ingesmeerde ovenschaal
  • Snij de tomaten en olijven in kleine stukjes en doe in een schaaltje met alle ingrediënten t/m zout
  • Meng goed en lepel dit husseltje over de sla. Druk het een beetje tussen de blaadjes
  • Rasp er zoveel kaas over als je lekker vindt, dan wat pijnboompitjes en zet dit 15 minuten in de oven tot de bovenkant begint te bruinen, wil je ze gaarder, laat ze dan 15 min of langer extra bakken

ingrediënten

  • 4 kropjes little gem
  • scheutje olijfolie
  • 8 gedroogde tomaten op olie
  • 4 el van deze olie
  • scheut wittewijnazijn of witte balsamicoazijn
  • 12 zwarte olijven
  • 2 el kappertjes
  • peper
  • 1 el gedroogde oregano
  • snufje zout
  • parmezaanse of andere pittige kaas
  • pijnboompitjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *