Gegratineerde little gems uit de oven
oktober 4, 2015
Thaise pindasaus
november 16, 2015

Krokante drumsticks

Wie lust het niet? Kip in een krokant jasje, extra krokant door de rijstebloem. Je vindt het in de supermarkt bij de babyvoeding, baby’s eerste papje :). Let op dat je de naturel variant pakt. Je kan ook borrelsticks gebruiken, die hoef je niet te marineren, in te snijden of voor te garen. Voeg dan wel wat peper toe aan de rijstebloem

3 à 4 personen

Bereiding

  • Maak voor de marinade een papje van de mosterd t/m olijfolie
  • Snij met een scherp mesje door het vel heen inkepingen in de vlezigste delen van de kip en meng goed met de marinade, laat minstens een uur intrekken
  • Gaar de kip 10 minuten afgedekt vóór in de magnetron op de hoogste stand, of eventueel in een pan met kokend water. Laat afkoelen en uitlekken in een vergiet. Dep ze goed droog, ook de inkepingen (in verband met spatten!)
  • Hussel in een grote diepvrieszak rijstebloem, zout en paprikapoeder goed door elkaar en doe hier vlak voor het bakken de kip bij, dichtdraaien en schudden tot de kip helemaal bedekt is met bloem
  • Verhit een flinke laag olie in een diepe koekenpan en bak hierin de drumsticks rondom aan tot er een krokant laagje ontstaat. Dep het overtollige vet voorzichtig op met keukenpapier

ingrediënten

  • 1 kg drumsticks
  • 1 volle el mosterd
  • 2 tn knoflook, gesnipperd
  • 1 el oregano
  • ½ tl chilipoeder
  • zout
  • 2 el olijfolie
  • 5 boordevolle el rijstebloem
  • 2 tl zout
  • 1 el paprikapoeder
  • olie om in te bakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *