Thaise pindasaus

Krokante drumsticks
oktober 8, 2015
Tjap tjoy
november 18, 2015

Thaise pindasaus

Weer eens een heel andere pindasaus, dunner dan de gebruikelijke satésaus. Erg lekker met saté van reepjes kippendijvlees, gemarineerd in char siu saus

4 personen

Bereiding

  • Bak de currypasta een paar minuten zachtjes in olie
  • Voeg dan de rest toe en laat al roerend rustig aan de kook komen, meng goed door elkaar
  • Kook even door, de saus moet niet te dik zijn. Voeg zo nodig wat water toe of laat juist wat inkoken, net wat je lekker vindt
  • Proef of er nog wat azijn of vissaus bij moet, maar pas op, de laatste is heel zout
  • Wil je hem echt heel pittig hebben dan kan je sambal oelek naar smaak toevoegen

ingrediënten

  • 1 flink volle el rode currypasta
  • scheut zonnebloemolie
  • 5 volle el pindakaas
  • 1 el vissaus
  • ½ el bruine suiker
  • stuk santen van 2½ cm
  • 3 dl heet water
  • Echt heel klein scheutje azijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *