Thaise pindasaus
november 16, 2015
Kleine quiches met feta en oregano
december 15, 2015

Tjap tjoy

Lekker beetgaar groentegerecht, je kan naar hartenlust variëren met de groenten. Ook heerlijk met paprika, paksoi, peultjes, wortel. Vaak zitten er ook reepjes kip door, maar nu houden we het even vegetarisch

4 personen

Bereiding

  • Laat het gesneden pepertje (met of zonder zaadjes, afhankelijk van hoe heet je het wil hebben) even fruiten in een flinke scheut olie
  • Roer intussen de maizena glad met een scheutje koud water en meng dit met de sojasaus, oestersaus en bouillon
  • Verhoog het vuur en bak de in plakjes gesneden champignons even snel en haal uit de pan
  • Voeg dan de andere niet te klein gesneden groenten en geperste knoflook toe aan de olie in dezelfde pan, behalve de taugé en bak even op hoog vuur aan
  • Giet het maizenamengsel bij de roerbak en breng aan de kook, laat even doorkoken tot licht gebonden
  • Op het laatst de taugé en champignons erbij

ingrediënten

  • zonnebloemolie om in te bakken
  • 1 rood pepertje
  • ¼ witte of spitskool
  • 100 g champignons
  • 1 blikje bambooshoots (reepjes)
  • 4 bosuitjes
  • ½ komkommer
  • 1 tn knoflook
  • 75 g taugé
  • 2 tl maizena
  • 1 el sojasaus
  • 2 el oestersaus
  • 2½ dl groenten-, of kippenbouillon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *