Leuk borrelhapje of snack, kan ook als buffetgerechtje. Ik had mooie grootbladige oregano, een mooi blad salie is ook super lekker
12 stuks
Bereiding
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg in 10 minuten
- Meng de roomkaas t/m peper goed door elkaar en verwarm de oven voor op 220°C
- Vet een muffinvorm in en steek rondjes uit het bladerdeeg, groter dan de vormpjes, zodat je een opstaande rand kan maken
- Bekleed de vormpjes met het deeg, prik in met een vork en schep het mengsel hierin, het souffleert nog, dus niet te vol
- Verdeel de pijnboompitten en blaadjes oregano erover en besprenkel met wat olijfolie
- Zet de quichejes in de oven en verlaag de oventemperatuur naar 180°C
- Bak ze in 25-30 minuten goudbruin en gaar
ingrediënten
- 100 g verse roomkaas
- 75 g slagroom (light)
- 75 g verbrokkelde feta
- 3 eieren
- 1 el verse rozemarijn
of 1 volle tl gedroogde
- Peper
- Verse oregano
- 3 el pijnboompitjes
- Olijfolie
- 12 plakken diepvriesbladerdeeg, iets dunner uitgerold