Kleine quiches met feta en oregano

Tjap tjoy
november 18, 2015
Tomatentapenade
december 16, 2015

Kleine quiches met feta en oregano

Leuk borrelhapje of snack, kan ook als buffetgerechtje. Ik had mooie grootbladige oregano, een mooi blad salie is ook super lekker

12 stuks

Bereiding

  1. Ontdooi de plakjes bladerdeeg in 10 minuten
  2. Meng de roomkaas t/m peper goed door elkaar en verwarm de oven voor op 220°C
  3. Vet een muffinvorm  in en steek rondjes uit het bladerdeeg,  groter dan de vormpjes, zodat je een opstaande rand kan maken
  4. Bekleed de vormpjes met het deeg, prik in met een vork en schep het mengsel hierin, het souffleert nog, dus niet te vol
  5. Verdeel de pijnboompitten en blaadjes oregano erover en besprenkel met wat olijfolie
  6. Zet de quichejes in de oven en verlaag de oventemperatuur naar 180°C
  7. Bak ze in 25-30 minuten goudbruin en gaar

ingrediënten

  • 100 g verse roomkaas
  • 75 g slagroom (light)
  • 75 g verbrokkelde feta
  • 3 eieren
  • 1 el verse rozemarijn
    of 1 volle tl gedroogde
  • Peper
  • Verse oregano
  • 3 el pijnboompitjes
  • Olijfolie
  • 12 plakken diepvriesbladerdeeg, iets dunner uitgerold

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *