Eenpersoons pie’s met vlaamse stoof
september 5, 2019
Gehakt-champignonrol
november 29, 2019

Pulled beef

Naast de pulled pork en de pulled chicken, is beef net even wat intenser van smaak. In dit recept heb ik een kruidencombinatie gemaakt die Mexicaans georiënteerd is. Serveer in een taco of met een broodje begeleid door lekker rokerige bbq saus en rauwkost of coleslaw

4 personen

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en pers de knoflook
  2. Snij het vlees in kleinere stukken en droog goed met keukenpapier
  3. Bestrooi met wat peper en zout. Bak ze in een grote braadpan op een hoog vuur in gedeeltes in wat boter en olie rondom aan en haal uit de pan
  4. Fruit ui en knoflook in dezelfde pan, in zo nodig nog wat meer boter
  5. Voeg de tomatenpuree en de specerijen toe en bak even mee. Zo haal je de smaak van de kruiden omhoog en ontzuurt de tomatenpuree
  6. Schenk warme bouillon en de wijn erbij en doe als dat goed warm is het vlees er weer bij. Laat op een zacht vuur (deksel op de pan) in ongeveer 3 uur gaar stoven. Of in de slowcooker 3 à 4 uur
  7. Proef of er nog zout of andere kruiden bij moeten
  8. Trek de stukken vlees uit elkaar met een vork (ik doe het liever met mijn handen en verwijder dan eventuele stukjes vet), voeg dan zoveel van het vocht toe dat het niet zo droog meer is

ingrediënten

  • 1 kilo sukade- of mooie riblappen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gr) niet helemaal
  • 300 ml bouillon
  • 1 glas rode wijn
  • 2 tl komijn
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 volle tl gerookt paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde oregano
  • Zout
  • Boter en olie om te bakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *