Langzaam gegaarde kalfsmuis
december 26, 2014
Pitahapje
februari 22, 2015

Vitello tonnato

Een bekend Italiaans vlees/visgerecht, extra lekker als je het kalfsvlees zelf bereidt. Je kan het vlees ook (in plakjes) bij de slager kopen, dan heb je een heerlijk snel en weinig bewerkelijk voorgerecht. De oorspronkelijke saus is nogal dik, ik maak hem liever wat “sauziger”…..

8 personen

Bereiding

  1. Snij de kalfsmuis in mooie dunne plakken en leg ze op een bord
  2. Voor de saus: Laat de tonijn en de kappertjes uitlekken, doe alles t/m de peper in een hoge mengbeker en pureer het met de staafmixer
  3. Knijp de citroen erboven uit, meng en proef of er nog peper bij moet. Er zitten al zoute ingrediënten in, maar misschien wil je toch nog zout toevoegen
  4. Schenk de saus over de plakken vlees en verdeel hier wat rucola en achtergehouden kappertjes over

ingrediënten

  • 800 g gare kalfsmuis
  • 1 blikje tonijn op water
  • 2 heel volle el mayonaise
  • 2 heel volle el crème fraîche
  • 3 el kappertjes + 1 el extra voor garneren
  • 3 à 4 ansjovisjes op olie
  • Peper, (zout)
  • Schijfje citroen
  • Rucola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *