Langzaam gegaarde kalfsmuis

Krokant gebakken kabeljauwhaasje en coquilles
december 21, 2014
Vitello tonnato
februari 22, 2015

Langzaam gegaarde kalfsmuis

Lekker rosé gebraden stuk “groot vlees”; door het langzame garen in de oven wordt ie super mals! Reken er op dat dit een aantal uren duurt. Je hebt eigenlijk wel een vleesthermometer nodig, zo niet, reken dan op 3 uur en dan maar duimen :p. Heel geschikt als basis voor Vitello Tonnato, dan kan je het vlees van tevoren maken en eventueel invriezen tot gebruik.

6 tot 8 personen

Bereiding

  1. Droog het vlees goed, meng mosterd met de kruiden en smeer het vlees hiermee in
  2. Laat afgedekt een half uur rusten en op kamertemperatuur komen
  3. Bruin boter en olie in een koekenpan en bak het vlees rondom aan op niet te hoog vuur
  4. Verwarm intussen de oven op 80°C
  5. Schep wat van het bakvet over het vlees en zet met pan, vet en al in de oven (eventueel het hele gedoetje in een passende ovenschaal, als de pan niet geschikt is)
  6. Laat garen tot een kerntemperatuur van 6o °C, dit duurt enkele uren. Haal dan uit de oven
  7. Verpak het vlees vervolgens in aluminiumfolie en laat een half uur rusten, de warmte trekt dan van buiten naar binnen. Of wat ik altijd doe: Leg een stuk of 4 houten saté prikkers op een schaal, leg daar het vlees op en vouw dan de folie er omheen. Zo komt het niet in het vocht te liggen

ingrediënten

  • 1 kg kalfsmuis
  • 3 el mosterd
  • Peper, zout
  • Kruiderij naar smaak, bv.
    oregano, paprikapoeder
  • Flinke scheut olijfolie
  • 100 g roomboter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *