Krokant gebakken kabeljauwhaasje en coquilles

Salade van eendenborst met kwarteleitjes
december 20, 2014
Langzaam gegaarde kalfsmuis
december 26, 2014

Krokant gebakken kabeljauwhaasje en coquilles

Lekker voorgerecht voor de visliefhebber, bij een luxe etentje.

4 personen

Bereiding

  1. Maak de vissaus, klik voor recept
  2. Snij het kabeljauwhaasje in 4 gelijke stukken, dep ze droog, dep ook de coquilles heel goed droog
  3. Meng de bloem in een grote plastic zak met peper, zout en paprikapoeder. Schud hier de kabeljauw doorheen en klop het teveel aan bloem ervan af. Kruid de coquilles met peper en zout
  4. Laat een flinke klont boter met de olijfolie in een grote koekenpan licht bruinen en bak hierin de haasjes om en om gaar. Reken op ongeveer 3 minuten per kant, hangt af van de dikte. Bak na 3 minuten de coquilles mee, 1 à 1,5 minuut per kant. Laat ze allebei niet te gaar worden!
  5. Kook intussen de pasta (hier orzo) al dente, giet af en roer er het verkruimelde kippenbouillontablet, de peterselie en een scheutje mooie olijfolie door
  6. Schik alles met de garnering mooi op de borden en schenk de warme saus omheen

[/directions]

ingrediënten

  • 12 coquilles
  • 300g kabeljauwhaasje
  • 2 volle el bloem
  • Peper, zout, beetje paprikapoeder
  • Boter en scheut olijfolie
  • Vissaus
  • 160 g pasta naar keuze
  • 1/2 kippenbouillontablet
  • Handje peterselie
  • Scheutje mooie olijfolie
  • Garnering naar keuze bv.:
    Kappertjes (eventueel gefrituurd)
    Zalmforeleitjes
    Rucola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *