Salade van eendenborst met kwarteleitjes

Spinaziequiche met shoarmavlees en feta
november 20, 2014
Krokant gebakken kabeljauwhaasje en coquilles
december 21, 2014

Salade van eendenborst met kwarteleitjes

Een lekker voorgerecht bij een etentje. Je kan kiezen tussen de “makkelijke” of de “bewerkte” manier :). Klik voor de laatste op de links in de ingrediëntenlijst, maar wil je de snelle versie, koop dan gerookte eend, toast of stokbrood en eventueel sjalottenmarmelade kant en klaar. Dan is het zó gepiept of gekwaakt…

6 personen

Bereiding

  1. Klop mosterd door de azijn met zout en peper uit de molen
  2. Klop de olijfolie (en truffelolie) daar doorheen tot een mooie vinaigrette, proef of er nog zout bij moet
  3. Rooster de pijnboompitten een paar minuten in een droge koekenpan, blijf erbij, regelmatig schudden en laat afkoelen
  4. Schik de rucola in een reep op het bord, leg daarop in plakjes gesneden eendenborst
  5. Schik daar de toastjes, de pijnboompitten en een hoopje sjalottenmarmelade bij
  6. Bak de kwarteleitjes in een ingevette (poffertjes)pan en leg die ook op het bord
  7. Bedruppel tot slot de eend met de vinaigrette

ingrediënten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *