Tempura van groenten
maart 19, 2014
Zalm tompouce
april 22, 2014

Sjalottenmarmelade

Lekker fris gerechtje bij een hoofdgerecht, maar ook bij een kaasplankje. Wie van zoet houdt, kan wat poedersuiker toevoegen en het geheel nog even doorwarmen.

Bereiding

  1. Snij gehalveerde (natuurlijk gepelde) sjalotjes in heel dunne halve ringen
  2. Laat deze zachtjes in de olijfolie bakken, een minuut of 10
  3. Voeg dan zout, peper en kruidnagelpoeder toe, roer en bak een paar minuutjes door
  4. Dan mogen de wijn en de port erbij. Laat dit op je laagste vuurtje een uurtje zachtjes inkoken, vergeet niet af en toe te roeren
  5. Doe de balsamicoazijn er het laatste kwartier bij en laat zachtjes koken tot jam-achtig
  6. Proef of er nog zout of peper bij moet en laat afkoelen

ingrediënten

  • 500 g sjalotjes
  • 3 el olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • 25 ml rode port
  • Beetje kruidnagelpoeder
  • 1 thl zout
  • Veel versgemalen peper
  • 2 el balsamicoazijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *