Tempura van groenten

Spinaziepesto
maart 5, 2014
Sjalottenmarmelade
april 22, 2014

Tempura van groenten

Zó lekker, deze groenten met het dunne laagje beslag! Zorg dat het beslag ijskoud is, des te minder vet neemt het op. Eventueel serveer je het met een vleesgerecht, of tempura van garnalen of andere vis, die je op dezelfde manier bereidt als de groenten. Dit keer heb ik het gemaakt met teriyaki van kip uit de oven (zie foto)

4 personen

Bereiding

  1. Snij de broccoli in kleine roosjes, grote champignons door de helft, paprika in stukjes van 2 cm, de winterwortel en courgette in plakjes van 0,5 cm dik en halveer ze
  2. Blancheer de boontjes en wortel 1 minuutje, spoel koud af en laat goed uitlekken
  3. Maak het tempurabeslag zoals aangegeven op de verpakking
  4. Vul een wok tot halverwege met olie en verhit tot 180°C, of gebruik een frituurpan.
  5. Heb je geen thermometer, dan kan je zien of de olie de goede temperatuur heeft door een druppel beslag erin te laten vallen. Zinkt dit eerst naar de bodem en komt het direct naar boven, dan is het goed
  6. Doe de groenten in het beslag, haal er een deel (niet teveel anders koelt de olie te hard af) met de schuimspaan uit en bak in een paar minuten mooi bruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en bak de rest op dezelfde manier
  7. Serveer met de sausjes

ingrediënten

  • 1 stronk broccoli
  • 1 winterwortel
  • 1,5 ons dunne sperziebonen
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 kleine courgette
  • 1 rode paprika
  • 200 g tempura battermix
    (bij oosterse winkel)
  • Hoeveelheid ijskoud water
    als aangegeven bij de mix
  • Sweet chilisaus
  • Sojasaus (vermengd met  verse
    sinaasappelsap naar smaak)
  • Zonnebloemolie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *