Zó lekker, deze groenten met het dunne laagje beslag! Zorg dat het beslag ijskoud is, des te minder vet neemt het op. Eventueel serveer je het met een vleesgerecht, of tempura van garnalen of andere vis, die je op dezelfde manier bereidt als de groenten. Dit keer heb ik het gemaakt met teriyaki van kip uit de oven (zie foto)
4 personen
Bereiding
Snij de broccoli in kleine roosjes, grote champignons door de helft, paprika in stukjes van 2 cm, de winterwortel en courgette in plakjes van 0,5 cm dik en halveer ze
Blancheer de boontjes en wortel 1 minuutje, spoel koud af en laat goed uitlekken
Maak het tempurabeslag zoals aangegeven op de verpakking
Vul een wok tot halverwege met olie en verhit tot 180°C, of gebruik een frituurpan.
Heb je geen thermometer, dan kan je zien of de olie de goede temperatuur heeft door een druppel beslag erin te laten vallen. Zinkt dit eerst naar de bodem en komt het direct naar boven, dan is het goed
Doe de groenten in het beslag, haal er een deel (niet teveel anders koelt de olie te hard af) met de schuimspaan uit en bak in een paar minuten mooi bruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en bak de rest op dezelfde manier
Serveer met de sausjes
ingrediënten
1 stronk broccoli
1 winterwortel
1,5 ons dunne sperziebonen
250 g kastanjechampignons
1 kleine courgette
1 rode paprika
200 g tempura battermix
(bij oosterse winkel)
Hoeveelheid ijskoud water
als aangegeven bij de mix
Sweet chilisaus
Sojasaus (vermengd met verse
sinaasappelsap naar smaak)