Pulled beef
september 22, 2019
Pangangsaus
februari 14, 2020

Gehakt-champignonrol

Een soort mega saucijzenbrood, maar dan met een andere vulling, serveer met een lekkere salade als hoofdgerecht

4 personen

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui, tijm en rozemarijn op een laag vuur totdat de ui gaar is en lichtbruin
  2. Voeg dan de champignons toe en bak al roerend op hoog vuur tot ze geslonken zijn
  3. Bestrooi met een beetje zout en peper uit de molen en laat afkoelen
  4. Doe het gehakt in een kom met peper, zout, worcestersaus, mosterd, brood, eiwit en paneermeel en meng dit goed
  5. Meng daarna het afgekoelde mengsel erdoorheen
  6. Verwarm de oven voor op 200°C
  7. Rol het bladerdeeg met bakpapier uit op de ovenplaat en schep over de lengte een dikke rol van het gehakt in het midden, laat aan de einden een stuk deeg onbedekt
  8. Snij de deeglap aan weerszijden van het vlees in repen, evenveel aan elke kant
  9. Klap de uiteinden over de vulling en vervolgens de deegreepjes om en om
  10. Bestrijk de rol met het eigeel en bak 35 min. in het midden van de oven

ingrediënten

  • 400 g half om half gehakt
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1½ tl gedroogde tijm
  • 1 tl rozemarijn verpulverd tussen duim en vingers
  • 200 g kastanjechampignons in kleine stukjes gesneden
  • Scheut olijfolie om in te bakken
  • Iets minder dan 1 tl zout voor het gehakt en wat voor het uimengsel
  • Peper uit de molen
  • 1½ tl worcestersaus
  • ½ el mosterd
  • 1 witte boterham zonder korst geweekt in wat melk
  • 1 gescheiden ei (eigeel voor bestrijken)
  • 1 el fijn paneermeel
  • 1 rol koelvers bladerdeeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *