Een soort mega saucijzenbrood, maar dan met een andere vulling, serveer met een lekkere salade als hoofdgerecht
4 personen
Bereiding
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui, tijm en rozemarijn op een laag vuur totdat de ui gaar is en lichtbruin
Voeg dan de champignons toe en bak al roerend op hoog vuur tot ze geslonken zijn
Bestrooi met een beetje zout en peper uit de molen en laat afkoelen
Doe het gehakt in een kom met peper, zout, worcestersaus, mosterd, brood, eiwit en paneermeel en meng dit goed
Meng daarna het afgekoelde mengsel erdoorheen
Verwarm de oven voor op 200°C
Rol het bladerdeeg met bakpapier uit op de ovenplaat en schep over de lengte een dikke rol van het gehakt in het midden, laat aan de einden een stuk deeg onbedekt
Snij de deeglap aan weerszijden van het vlees in repen, evenveel aan elke kant
Klap de uiteinden over de vulling en vervolgens de deegreepjes om en om
Bestrijk de rol met het eigeel en bak 35 min. in het midden van de oven
ingrediënten
400 g half om half gehakt
1 fijngesnipperde ui
1½ tl gedroogde tijm
1 tl rozemarijn verpulverd tussen duim en vingers
200 g kastanjechampignons in kleine stukjes gesneden
Scheut olijfolie om in te bakken
Iets minder dan 1 tl zout voor het gehakt en wat voor het uimengsel