Tompouce met een vulling van tartaar van verse en gerookte zalm en een topping van avocadoprutje
4 personen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C
Besmeer de de plakjes ontdooid bladerdeeg met eidooier en halveer ze. Leg op een bakmatje of licht ingevette bakplaat en bak ze in 12 minuten mooi bruin
Laat ze afkoelen en halveer ze, zodat je een onder- en bovenkant krijgt
Snij tartaar van beide soorten zalm en meng met de olie en hoeveelheid kruiden naar smaak
Rasp wat citroenschil hierboven en voeg wat sap van de citroen toe, roer goed door en zet afgedekt in de koelkast
Ontvel de tomaat, haal de zaadjes en steelaanzet weg, snij in kleine stukjes
Prak hier de avocado door met een mini mespuntje chilipoeder, mespunt gemalen komijn, zout, peper, beetje citroensap en eventueel nog wat van de verse kruiden
Vorm tartaar van de zalm zo dat het netjes in de tompouce past en top af met een laagje avocado mengsel
Leg de bovenkant er op of ernaast en versier je bordje met bv. zeekraal en druppels kruidenolie