Sjalottenmarmelade
april 22, 2014
Tzatziki
mei 15, 2014

Zalm tompouce

Tompouce met een vulling van tartaar van verse en gerookte zalm en een topping van avocadoprutje
4 personen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Besmeer de de plakjes ontdooid bladerdeeg met eidooier en halveer ze. Leg op een bakmatje of  licht ingevette bakplaat en bak ze in 12 minuten mooi bruin
  3. Laat ze afkoelen en halveer ze, zodat je een onder- en bovenkant krijgt
  4. Snij tartaar van beide soorten zalm en meng met de olie en hoeveelheid kruiden naar smaak
  5. Rasp wat citroenschil hierboven en voeg wat sap van de citroen toe, roer goed door en zet afgedekt in de koelkast
  6. Ontvel de tomaat, haal de zaadjes en steelaanzet weg, snij in kleine stukjes
  7. Prak hier de avocado door met een mini mespuntje chilipoeder, mespunt gemalen komijn, zout, peper, beetje citroensap en eventueel nog wat van de verse kruiden
  8. Vorm tartaar van de zalm zo dat het netjes in de tompouce past en top af met een laagje avocado mengsel
  9. Leg de bovenkant er op of ernaast en versier je bordje met bv. zeekraal en druppels kruidenolie

ingrediënten

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • 250 g verse zalm of ontdooide
    zalm uit diepvries
  • 100 g gerookte zalm
  • Scheut olijfolie extra vierge
  • (Scheutje truffelolie)
  • 1 el fijngesneden kappertjes
  • Zout, peper, peterselie en/of
    bieslook, dragon, basilicum
  • Scheut citroensap en wat rasp
  • 1 rijpe avocado
  • 1 trostomaat
  • Mini mespuntje chilipoeder en
    gemalen komijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *