Vis chowder met tonijntartaar

Ajam paniki
november 5, 2017
Bibimbap
augustus 3, 2018

Vis chowder met tonijntartaar

Deze chowder is een dikke vissoep, gebonden met aardappel. Hij krijgt een lichte rooksmaak door de meegetrokken gerookte vis, erg lekker met de frisse tonijntartaar. Gebruik het recept zalmtartaar van deze site en vervang de zalm door tonijn, de gefrituurde kappertjes en rucolaolie kan je weglaten natuurlijk

6 personen

Bereiding

  1. Snij de aardappels in kleine blokjes en de ui in kleine stukjes, gaar ze samen zachtjes in een klontje roomboter
  2. Blus af met de noilly prat en witte wijn en laat op laag vuur helemaal inkoken
  3. Breng de melk aan de kook met in reepjes gesneden salie, bouillonblokje en de makreelfilet, laat een kwartiertje op heel laag vuur zonder deksel trekken
  4. Blender de melk met het droog gekookte aardappelmengsel helemaal fijn
  5. Zeef de soep boven de (melk)pan, voeg de lightroom toe en laat even doorkoken, met eventueel nog een beetje water als de soep te dik is, mag ook weer niet te dun worden
  6. Schenk heet in diepe borden en schep er wat tonijntartaar in, garneer met de peterselie
  7. Sprenkel er een beetje olijfolie over

ingrediënten

  • 2 geschilde aardappels
  • 2 uien
  • Roomboter
  • 100 ml noilly prat (of extra droge vermouth)
  • 50 ml witte wijn
  • ½ l melk
  • 5 salieblaadjes
  • 1 schillerlockenfilet of ½ gerookte makreelfilet in stukjes
  • ¾ visbouillontablet
  • 100 ml kookroom light
  • Ingrediënten voor de (gebruik tonijn i.p.v. zalm) tonijntartaar
  • Mooie olijfolie
  • 6 mooie topjes peterselie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *