Deze chowder is een dikke vissoep, gebonden met aardappel. Hij krijgt een lichte rooksmaak door de meegetrokken gerookte vis, erg lekker met de frisse tonijntartaar. Gebruik het recept zalmtartaar van deze site en vervang de zalm door tonijn, de gefrituurde kappertjes en rucolaolie kan je weglaten natuurlijk
6 personen
Bereiding
Snij de aardappels in kleine blokjes en de ui in kleine stukjes, gaar ze samen zachtjes in een klontje roomboter
Blus af met de noilly prat en witte wijn en laat op laag vuur helemaal inkoken
Breng de melk aan de kook met in reepjes gesneden salie, bouillonblokje en de makreelfilet, laat een kwartiertje op heel laag vuur zonder deksel trekken
Blender de melk met het droog gekookte aardappelmengsel helemaal fijn
Zeef de soep boven de (melk)pan, voeg de lightroom toe en laat even doorkoken, met eventueel nog een beetje water als de soep te dik is, mag ook weer niet te dun worden
Schenk heet in diepe borden en schep er wat tonijntartaar in, garneer met de peterselie
Sprenkel er een beetje olijfolie over
ingrediënten
2 geschilde aardappels
2 uien
Roomboter
100 ml noilly prat (of extra droge vermouth)
50 ml witte wijn
½ l melk
5 salieblaadjes
1 schillerlockenfilet of ½ gerookte makreelfilet in stukjes
¾ visbouillontablet
100 ml kookroom light
Ingrediënten voor de (gebruik tonijn i.p.v. zalm) tonijntartaar