Een mild pittig Indisch kipgerecht, oorspronkelijk maak je dit met kip waarin nog bot zit, maar ik vind dat gehannes met eten, vandaar de kippendij. Zelf haal ik de zaadjes niet uit de pepers, maar als je dat te “pedis” vindt kan je ze natuurlijk verwijderen
4 personen
Bereiding
Bak de kip even om en om aan in een anti aanbakpan, zonder vetstof, zo bak je het vet van de kip zelf uit en bestrooi met zout
Haal uit de pan en laat wat afkoelen
Snij de uien en de pepers in grove stukken en hak ze klein in een keukenmachine, doe de kruiden erbij en maal door tot een pasta
Rasp de kemirinoten
Doe een flinke scheut zonnebloemolie in een braadpan en giet ook het overgebleven vet (als dat er is) uit de kippenpan met de aanbaksels hierbij. In totaal zoveel dat er een laagje op de bodem ligt, bak hierin de geraspte kemirinoot even aan en voeg dan de pasta, de tamarinde en suiker toe (=boemboe)
Lekker aanbakken en doorroeren, laat op zacht vuur sudderen
Snij dan de (nog lang niet gare) kip in grove stukken en doe deze ook in de braadpan, roer goed door de boemboe en bak even mee
Dan kan er zoveel water bij dat de kip net onder staat met het bouillonblokje, in stukjes gesneden trassi en de santen, breng aan de kook, meng alles goed en laat ongeveer een uur zachtjes sudderen.
Proef of er nog sambal bij moet of misschien nog een stukje bouillonblok