Vlaamse stoof
oktober 24, 2017
Ajam paniki
november 5, 2017

Tom Yam met paksoi

Heerlijk soepje, bomvol smaak

4 personen

Bereiding

  1. Pel de garnalen en haal het darmkanaal eruit
  2. Zet de bouillon op met de kruiderij en de koppen en schalen van de garnalen, laat aan de kook komen en laat alles minstens een half uur trekken op laag vuur
  3. Zeef de bouillon, voeg de vissaus en rode peper toe en laat weer aan de kook komen
  4. Snij de paksoi en shiitaken in plakjes en kook deze met de plakjes kip en de mie in een minuut of 8 gaar in de bouillon, kook de garnalen de laatste 3 minuten mee
  5. Rasp schil van de limoen boven de soep en maak het af met een hoeveelheid van het sap naar smaak

ingrediënten

  • 1½ l kippenbouillon
  • 3 cm gemberwortel, geschild, in reepjes gesneden
  • 1 stengel sereh in stukken gesneden en gekneusd
  • 2 tl laospoeder
  • 2 tn knoflook in plakjes
  • 16 grote garnalen
  • 1 rode peper in dunne ringetjes
  • 1 grote kipfilet in dunne plakjes gesneden
  • 2 el vissaus (nam pla)
  • 1 paksoi
  • 8 grote shiitaken of kastanjechampignons
  • eventueel een handvol dunne mie
  • 1 limoen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *