Spinaziedriehoekjes
oktober 11, 2017
Tom Yam met paksoi
november 5, 2017

Vlaamse stoof

Erg lekker met krokante frietjes en een frisse salade

Minimaal 4 personen

Bereiding

  1. Snij de wortel in dunne plakjes en de ui in parten
  2. Bak de blokjes hamlap een paar minuten op hoog vuur in de helft van de boter en een scheut olijfolie, strooi er ondertussen peper en een klein beetje zout over
  3. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan in een schaaltje en bak de ui en wortel in het overgebleven vet met de rest van de boter op matig vuur. Pers de knoflookteentjes hier boven uit. Bak alles een kwartier tot het wat begint te garen
  4. Strooi dan de bloem erover, roer goed door en laat ook de bloem zo een minuut of 5 al roerend garen
  5. Voeg nu 200 ml koud water en de pils toe en laat het geheel al roerend aan de kook komen en binden
  6. Meng de kruiderij en het bouillonblokje erdoor en leg de boterhammen, met de besmeerde kant onder, hier bovenop
  7. Laat met deksel op de pan op laagste vuur ruim twee uur garen, tot het vlees heel mals is en het brood bijna opgenomen. Roer goed door tot er geen stukjes brood meer te zien zijn
  8. Ook heel geschikt voor de slowcooker (3 à 4 uur op laag)

ingrediënten

  • 1 kg mooie hamlappen, in blokjes gesneden
  • Peper, zout
  • 50 g boter en scheut olijfolie
  • 2 uien
  • 1 winterwortel
  • 2 tn knoflook
  • 1 volle el bloem
  • 1 flesje pils
  • 3 laurierblaadjes
  • Wat takjes verse tijm en rozemarijn (eventueel gedroogd)
  • (1 tl vijfkruidenpoeder)
  • 1 runderbouillonblokje
  • 2 el mosterd
  • 2 witte boterhammen zonder korst, besmeerd met de mosterd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *