Erg lekker met krokante frietjes en een frisse salade
Minimaal 4 personen
Bereiding
Snij de wortel in dunne plakjes en de ui in parten
Bak de blokjes hamlap een paar minuten op hoog vuur in de helft van de boter en een scheut olijfolie, strooi er ondertussen peper en een klein beetje zout over
Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan in een schaaltje en bak de ui en wortel in het overgebleven vet met de rest van de boter op matig vuur. Pers de knoflookteentjes hier boven uit. Bak alles een kwartier tot het wat begint te garen
Strooi dan de bloem erover, roer goed door en laat ook de bloem zo een minuut of 5 al roerend garen
Voeg nu 200 ml koud water en de pils toe en laat het geheel al roerend aan de kook komen en binden
Meng de kruiderij en het bouillonblokje erdoor en leg de boterhammen, met de besmeerde kant onder, hier bovenop
Laat met deksel op de pan op laagste vuur ruim twee uur garen, tot het vlees heel mals is en het brood bijna opgenomen. Roer goed door tot er geen stukjes brood meer te zien zijn
Ook heel geschikt voor de slowcooker (3 à 4 uur op laag)
ingrediënten
1 kg mooie hamlappen, in blokjes gesneden
Peper, zout
50 g boter en scheut olijfolie
2 uien
1 winterwortel
2 tn knoflook
1 volle el bloem
1 flesje pils
3 laurierblaadjes
Wat takjes verse tijm en rozemarijn (eventueel gedroogd)
(1 tl vijfkruidenpoeder)
1 runderbouillonblokje
2 el mosterd
2 witte boterhammen zonder korst, besmeerd met de mosterd