Zalmtartaar met rucola-olie en gefrituurde kappertjes
Voor dit gerecht neem ik altijd zalm uit de diepvries (die ik wel in de koelkast ontdooi). Als je verse neemt weet je niet of het wel ècht vers is en dat is wel nodig als je vis rauw eet. Maak dit niet eerder dan op de dag zelf!
4 personen
Bereiding
De zalm een nacht afgedekt in de koelkast laten ontdooien
Laat de kappertjes uitlekken in een zeef en droog ze goed met keukenpapier
Doe de rucola in een hoge mengbeker, hou wat over voor garneren, doe de extra vierge olijfolie erbij en mix dit met de staafmixer. Voeg naar smaak zout en peper toe
Snij lekker wat peterselie, bieslook en de uitgelekte kappertjes fijn. (De gefrituurde kappertjes zijn voor de garnering)
Droog de zalm met keukenpapier en snij er een grove tartaar van
Meng dit met 1 el olijfolie, de kruiden, fijngesneden kappertjes, peper en zout. Eventueel een klein scheutje truffelolie
Rasp wat limoenschil hier over en limoensap naar smaak. Proeven, niet teveel! (Denk eraan dat de limoen nu pas erin mag, doe je het vóór de andere ingrediënten, dan “gaart” de vis en ziet er niet fris meer uit)
Goed mengen en minimaal een uur afgedekt in de koelkast zetten, de smaken moeten nog wat intrekken
Snij het stokbrood in plakken, leg ze op het rooster van de oven, smeer ze in met wat olijfolie met een pietsie zout erdoor. Laat ze in een voorverwarmde oven van 200 °C in een minuut of 10 goudbruin bakken. Kan ruim van tevoren
Haal de zalm een half uur voor serveren uit de koelkast, proef of er nog bijgekruid moet worden en maak er tartaartjes van. Leg stokbrood erbij en garneer met rucola, rucola olie en de gefrituurde kappertjes
[…] drie stuks. Garneer bijvoorbeeld met rucola, toastjes van stokbrood, gefrituurde kappertjes, rucolaolie (zie recept zalmtartaar) en een dressing met aceto […]
1 Comment
[…] drie stuks. Garneer bijvoorbeeld met rucola, toastjes van stokbrood, gefrituurde kappertjes, rucolaolie (zie recept zalmtartaar) en een dressing met aceto […]