Carpacciorolletjes met rivierkreeftjes

Gefrituurde kappertjes
februari 9, 2014
Hot Chilisaus
februari 16, 2014

Carpacciorolletjes met rivierkreeftjes

Een koude variatie op “surf en turf” als voorgerecht.
4 personen

Bereiding

  1. Snij de rivierkreeftjes wat kleiner, de tomaatjes in kleine stukjes en de basilicum in reepjes. Hussel dit door elkaar
  2. Doe hier één el crème fraîche door, de citroenrasp en -sap en zoveel meer crème fraîche tot je een smeuïg geheel hebt. Dan de parmezaan erbij om het steviger te maken
  3. Peper en zout naar smaak
  4. Leg 2 porties carpaccio zó uit dat je een rechthoek van aaneengesloten plakjes hebt. Draai wat peper over de plak carpaccio
  5. Maak aan de korte kant een dikke reep van de helft van je vismengsel. Rol vanaf deze kant de carpaccio op tot een worst, leg op een breder stuk plasticfolie en draai vast
  6. Leg tot gebruik in de koelkast en maak op dezelfde manier nog een rol
  7. Snij voor serveren elke rol in 6 dikke plakken en leg op elk bordje drie stuks. Garneer bijvoorbeeld met rucola, toastjes van stokbroodgefrituurde kappertjes, rucolaolie (zie bereiding in recept zalmtartaar) en een dressing met aceto balsamico

ingrediënten

  • 4 porties van 50 g carpaccio
  • 200 g rivierkreeftjes
  • 1 à 2 volle el crème fraîche
  • 2 gedroogde tomaten in olie
  • 10 basilicumblaadjes
  • Wat citroenrasp
  • Kneepje citroensap
  • Peper, zout
  • 1 volle el versgeraspte parmezaan

1 Comment

  1. Tilleke schreef:

    Ik heb dit gerecht voor 6 man gemaakt [Rob, Mieke, Duco en Marjan]. Ze vonden het heerlijk. Ik heb ongeveer de helft van de creme fraiche vervangen door eendenlever ui blik. De dressing weet ik niet precies meer, maar sowieso mooie olijfolie en oude balsamico. Het was een succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *