Er was er eens een tijd dat er nog geen taco’s, tortilla’s of chilisaus te koop waren in Nederland. In Amsterdam was een Mexicaans restaurant waar we dit af en toe aten. Niet vaak helaas, omdat we daar niet meer woonden. Maar….,”wie niet waagt wie niet wint” dacht ik en vroeg of zij wat maistortilla’s aan mij wilden verkopen. En ja, ik mocht er 20 meenemen! Thuis snel in de diepvries gedaan en de echte chilisaus nagemaakt. Deze lijkt totaal niet op de sweet chilisaus die je in flessen koopt (die is Aziatisch). Als je hem te heet vindt, kun je er wat tomatenketchup door mengen voor gebruik.
Ongeveer 400 ml
Bereiding
Haal als je niet een te hete saus wilt de meeste pitjes uit de pepers en snij in grove stukken, ook de paprika, ui en tomaten. Doe dit in een keukenmachine met snijmes
Pers hierboven het teentje knoflook uit, voeg het zout en de olie toe
Blender dit geheel tot een grove pasta
Breng deze pasta rustig aan de kook, let op het spettert heel erg (ik gebruik een hoge pan) en laat een half uur zachtjes pruttelen op laag gas, roer af en toe. Het dikt na een kwartiertje wat in, dus let op aanbranden
Laat afkoelen, voeg dan de peterselie toe en een scheut azijn (geen azijn als je paprika uit pot gebruikt)
Doe het in met soda en kokend water omgespoelde potjes, zo kan je het een poos in de koelkast bewaren
3 Comments
[…] Krokante kaastoastjes als bijgerecht of bij de borrel. Ook lekker met hot chilisaus. […]
[…] chilisaus of hot chilisaus […]
[…] flinke el hot chilisaus of kant en […]