Een beetje hetzelfde recept als de mexicaanse burrito’s, maar toch weer een beetje anders. Serveer hierbij mooi dun gesneden reepjes ijsbergsla met stukjes tomaat, eventueel aangevuld met zure room, kaas en chilisaus. Koud is ie ook lekker, dat maakt het een geweldig gerecht voor een zomerse picknick
2 personen
Voor 4 personen maak je de taart 2x zo hoog met 8 tortilla’s en dubbele hoeveelheid ingrediënten, serveer deze in kwarten
Bereiding
Bak het gehakt zonder vet rul en gaar in een koekenpan, samen met de kruiderij en de knoflook
Doe het in een schaal en laat een beetje afkoelen, meng het met de crème fraîche (of griekse yoghurt), maar hou hiervan 1 el achter
Meng dan de kaas erdoor (hou nog wat achter om straks boven op te strooien), ui, stukjes paprika en de hot chilisaus (of chilisaus uit fles)
Verwarm de oven voor op 200°C
Zet je ovenrooster op het aanrecht en leg daar een stuk aluminiumfolie op, ruim groter dan de tortilla’s. Leg daar een tortilla op en spreid daar helemaal tot aan de rand 1/3 deel van het gehaktmengsel over. Daar een tortilla op, ga zo door en leg de vierde bovenop
Besmeer deze met de rest van de crème fraîche en bestrooi met kaas. (Of bekleed met plakken kaas). Vouw de folie aan de randen losjes omhoog voor het geval dat de kaas gaat “lopen”
Laat in de oven mooi bruin en gaar worden, een klein half uurtje