Puntpapri-kaas uit de oven

Boeuf bourguignon
februari 23, 2014
Tortillataart
maart 2, 2014

Puntpapri-kaas uit de oven

Soms heb je zin in een lekkere, zelfgebakken kaasplak, maar geen zin in de vieze vingers die je krijgt bij het door bloempapje halen en paneren ervan. Zie hier: een snelle en “schone-vingers” versie. Puntpaprika’s zijn hiervoor heel geschikt, ze hebben dunner vruchtvlees dan gewone. En vind je dit te weinig als maaltijd, dan vul je het aan met bijvoorbeeld groentes, pasta, stokbrood…

2 personen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Snij de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder zorgvuldig de zaadjes en zaadlijsten
  3. Verdeel de in reepjes en blokjes gesneden kaas over de paprikahelften, de hiaten worden vanzelf gevuld als de kaas smelt
  4. Bestrooi met peper uit de molen, dit als basis
  5. (Eventueel als je dat lekker vindt ook nog met bijvoorbeeld gerookt paprikapoeder, oregano, plakjes olijf….)
  6. Hier boven op een heel dun laagje paneermeel bedruppeld met wat olijfolie
  7. Zet dit in twee ovenschaaltjes (of in één grotere) 20-25 minuten in de oven tot de kaas mooi uitgesmolten is en het paneermeel gebruind

ingrediënten

  • 2 flinke puntpaprika’s
  • 250 g jong belegen kaas
  • Peper uit de molen
  • Een paar el paneermeel
  • Beetje olijfolie
  • Evt: gerookt paprikapoeder
    gedroogde kruiden, olijfjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *