Een lekker gevulde ragoût onder een dakje van bladerdeeg. De ragoût moet afgekoeld zijn voordat het bladerdeeg er over gaat, anders wordt dit klef en niet gaar, dus maak het minstens een uur van tevoren
4 personen
Bereiding
Bak de kip gaar in een koekenpan, haal eruit en doe het in een schaaltje
Snij alle groenten in stukjes
Laat de bakboter smelten in de pan en fruit daarin de winterwortel, prei en bleekselderij. Voeg na een minuut of 10 de paprika en weer 5 minuutjes later de champignons, courgette en uitgeperst teentje knoflook toe
Lekker roeren en kruiden met peper uit de molen en nootmuskaat. Voeg de bloem toe en laat al roerend een aantal minuten garen
Giet dan de koude wijn en melk erbij. Roeren roeren en roeren (anders krijg je klontjes) en laat ondertussen aan de kook komen. Kruimel intussen de bouillonblokjes erover en druppel er wat worcestersaus in
Haal van het vuur af en maak af met reepjes rauwe ham en dragon. Roer ook de kip erdoor, vul hiermee een ovenvaste schaal en laat afkoelen
Verwarm de oven voor op 200°C
Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap, iets groter dan de schaal. Maak de randen van de schaal vochtig en plak het deeg erop, snij netjes bij
Bestrijk het deeg met ei (of alleen eigeel), snij het hier en daar in, zodat er stoom uit kan en bak in 40 minuten bruin en gaar