Spinazieschotel
december 11, 2013
Basisdeeg voor een quiche
december 18, 2013

Mexicaanse burrito’s

Een makkelijk Mexicaans gerecht dat met verschillende toppings kan worden afgemaakt. Denk aan frisse ijsbergsla, trostomaten, rode ui en jalapeño pepers. Klassiek Mexicaans is ook met mais en bonen. Wat hier natuurlijk ook heel erg lekker bij is, is zelfgemaakte guacamole! Het handige van dit recept is dat de tortilla’s ook heel goed in te vriezen zijn. Bak ze dan wat korter af en bak ze dan na het invriezen nog even 10 minuutjes op 200⁰ C.

4 personen

Bereiding

  1. Bak het gehakt rul, zonder vetstof
  2. Kruid het gehakt met de specerijen
  3. Pers de knoflook erboven uit en laat alles zachtjes garen
  4. Verwarm de oven voor op  200⁰ C
  5. Besmeer de tortilla’s ondertussen met de zure room en een klein beetje chili saus
  6. Verdeel hierover het gehakt en rol de tortilla’s op
  7. Leg de opgerolde tortilla’s met de naad naar beneden in een ovenschaal zodat ze goed tegen elkaar aan liggen en niet openrollen
  8. Bestrijk de bovenkant van de tortilla’s weer met wat zure room en een beetje chili saus
  9. Bestrooi het als laatste ruim met de geraspte kaas en zet het geheel voor ongeveer 20 minuten in de oven
  10. Leg twee burrito´s op ieders bordje en laat iedereen zijn eigen toppings kiezen om het af te maken!

ingrediënten

  • 600 g rundergehakt
  • zout en peper naar smaak
  • 1½ el paprikapoeder
  • 3 tl komijnpoeder
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1 tl chilipeper (of naar smaak)
  • 1 tn knoflook
  • 8 tortilla’s
  • zure room of crème fraîche
  • chili saus
  • geraspte kaas

1 Comment

  1. […] beetje hetzelfde recept als de mexicaanse burrito’s, maar toch weer een beetje anders. Serveer hierbij mooi dun gesneden reepjes ijsbergsla met stukjes […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *