Een makkelijk Mexicaans gerecht dat met verschillende toppings kan worden afgemaakt. Denk aan frisse ijsbergsla, trostomaten, rode ui en jalapeño pepers. Klassiek Mexicaans is ook met mais en bonen. Wat hier natuurlijk ook heel erg lekker bij is, is zelfgemaakte guacamole! Het handige van dit recept is dat de tortilla’s ook heel goed in te vriezen zijn. Bak ze dan wat korter af en bak ze dan na het invriezen nog even 10 minuutjes op 200⁰ C.
4 personen
Bereiding
Bak het gehakt rul, zonder vetstof
Kruid het gehakt met de specerijen
Pers de knoflook erboven uit en laat alles zachtjes garen
Verwarm de oven voor op 200⁰ C
Besmeer de tortilla’s ondertussen met de zure room en een klein beetje chili saus
Verdeel hierover het gehakt en rol de tortilla’s op
Leg de opgerolde tortilla’s met de naad naar beneden in een ovenschaal zodat ze goed tegen elkaar aan liggen en niet openrollen
Bestrijk de bovenkant van de tortilla’s weer met wat zure room en een beetje chili saus
Bestrooi het als laatste ruim met de geraspte kaas en zet het geheel voor ongeveer 20 minuten in de oven
Leg twee burrito´s op ieders bordje en laat iedereen zijn eigen toppings kiezen om het af te maken!
[…] beetje hetzelfde recept als de mexicaanse burrito’s, maar toch weer een beetje anders. Serveer hierbij mooi dun gesneden reepjes ijsbergsla met stukjes […]
1 Comment
[…] beetje hetzelfde recept als de mexicaanse burrito’s, maar toch weer een beetje anders. Serveer hierbij mooi dun gesneden reepjes ijsbergsla met stukjes […]