Razendsnelle mayonaise met de staafmixer
december 9, 2013
Mexicaanse burrito’s
december 17, 2013

Spinazieschotel

??????????????

Een snel spinaziegerecht en makkelijk te maken, vroeger één van Tjerks favorieten. Je kan de feta ook weglaten, of andere ingrediënten toevoegen. Gusta wil het wat pittiger met  bijvoorbeeld chorizo of blauwe kaas. Al mijn gerechten kunnen natuurlijk aangepast worden naar eigen smaak, doe dat vooral, dat doe ik ook 🙂 Eigen initiatief waardeer ik zeer…..Maar neem niet veel meer macaroni dan hier staat, want dan wordt het een pastaschotel.

2 personen

Bereiding

  1. Bak het gehakt rul, zonder vetstof
  2. Kruid met zout, peper en wat paprikapoeder
  3. Pers de knoflook erboven uit en laat alles zachtjes garen
  4. Zet de oven op de hoogste grillstand
  5. Laat inmiddels de spinazie in een pan ontdooien en kook de macaroni 1 minuut korter dan op de verpakking staat
  6. Meng de spinazie, gehakt en macaroni in de pan door elkaar, laat door en door warm worden en breek de feta erover. Roer het mengsel door
  7. Schep alles in een lage ovenschaal en strooi er geraspte kaas over
  8. Zet ongeveer een kwartier in het midden van de oven onder de grill en hou in de gaten of het niet te hard gaat. De ene grill is de andere niet 😉

ingrediënten

  • 450 g spinazie à la crème
  • 250 g rundergehakt
  • zout, peper, paprikapoeder
  • 1 tn knoflook
  • 100 g feta
  • 100 g elleboogjes macaroni
    snelkokend
  • geraspte kaas

3 Comments

  1. Tjerk schreef:

    lekkerrrrrrrrrrrrrrrr

  2. Tjerk schreef:

    jammieee

  3. Ine Douna schreef:

    🙂 🙂 Ga je het zelf een keer maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *