Razendsnelle mayonaise met de staafmixer

Ovenschotel met gegrillde aubergine en courgette
december 8, 2013
Spinazieschotel
december 11, 2013

Razendsnelle mayonaise met de staafmixer

Deze mayo kan je zeker een dag of 4 in de koelkast bewaren, wel een staafmixer nodig. Om hem helemaal naar jouw smaak te maken, kan je bijvoorbeeld wat meer azijn toevoegen, of een scheutje truffelolie. En vind je hem te dik, dan kan je er een scheut lauw water doorroeren,  dit doet niks aan de smaak af

Bereiding

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, anders gaat de mayonaise schiften!
  2. Breek een heel ei in de mengbeker van je staafmixer, een flinke klodder mosterd en de rest
  3. Zet je staafmixer op de bodem van de beker, zet aan, laat even staan en haal dan heel langzaam tot 15 tellend omhoog
  4. Klaar is je mayonaise, eet gelijk op of zet  in een goed afgesloten pot in de koelkast

ingrediënten

  • 1 ei
  • Mosterd naar smaak, zeker 2 theelepels
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel zout
  • Paar draaien peper uit de molen
  • 2½ dl zonnebloemolie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *