Zalmtartaar met rucola-olie en gefrituurde kappertjes
januari 28, 2014
Rillettes van eend
februari 9, 2014

Geroosterde groenten

Dit is een bijgerecht, maar je kan er ook een vegetarische hoofdmaaltijd van maken, neem dan meer groenten. De groente slinkt enorm, dus neem genoeg. Je kan er ook gelijk repen of blokjes aardappel erbij doen. Bietjes zijn op deze manier geroosterd ook heel erg lekker, maar doe ze apart anders wordt alles roze…

2 personen

Bereiding

  1. Schil alle groenten en snij in zo mogelijk gelijke repen of stukken, ongeveer 1 cm dik
  2. Laat de oven voorverwarmen op 225°C en zet daarin een paar minuten het bakblik met de olie en honing. Op deze manier worden de honing en olie een beetje warm en vloeien uit, zo kan je ze goed met elkaar mengen
  3. Haal het blik uit de oven en roer de groenten door het oliemengsel, zó dat elk stukje rondom bedekt is met een dun laagje van de olie
  4. Voeg peper (uit de molen) en zout toe, in plakjes gesneden knoflook en een paar takjes rozemarijn, tijm en/of salie. Meng alles goed
  5. Zet het bakblik weer in de oven en laat de groente in drie kwartier tot een uur garen en bruinen, een paar keer even omhusselen

ingrediënten

  • 1 kg winterpeen, pastinaak,
    knolselderij, (aardappel)
  • 1½ el olijfolie
  • 1 volle tl honing
  • 2 tn knoflook
  • Rozemarijn, tijm en/of salie
  • Peper, zout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *