Gebakken aardappel-groenten-gratin-prutje

Linzentapenade
januari 26, 2014
Zalmtartaar met rucola-olie en gefrituurde kappertjes
januari 28, 2014

Gebakken aardappel-groenten-gratin-prutje

Dit is een rommeltjes maaltijd. Je kan ook gewoon restjes groenten naar keuze gebruiken.

2 personen

Bereiding

  1. Snij de uien en paprika in stukjes. De champignons en knakworst in plakjes
  2. Bak de uien langzaam een half uurtje in het vet, voeg de paprika toe en laat bakken tot het gaar is
  3. Voeg de champignons en knakworst toe en bak even al roerend op hoog vuur, let op aanbranden
  4. Bestrooi dan met peper en paprikapoeder
  5. Verkruimel het bouillontablet hierboven en meng goed door
  6. Laat hierin de spinazie even snel slinken en roer van het vuur af de helft van de kaas en de aardappelen erdoor
  7. Doe het mengsel in een ovenschaal, strooi de rest van de kaas erover en laat in ongeveer een kwartier warm worden en gratineren in een voorverwarmde oven van 200 °C

ingrediënten

  • Rest gebakken aardappels
    voor 2 personen
  • 1 el olijfolie of bakvet
  • 2 uien
  • 1/2 paprika
  • 8 à 10 kastanjechampignons
  • peper, paprikapoeder
  • 1/2 bouillontablet
  • 4 verse knakworsten
    (niet uit blik)
  • 125 g geraspte kaas
  • 150 g verse spinazie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *