Spinaziequiche met shoarmavlees en feta

Auberginerolletjes met ham en kaas
november 20, 2014
Salade van eendenborst met kwarteleitjes
december 20, 2014

Spinaziequiche met shoarmavlees en feta

Heerlijk rijk gevulde quiche! Begin ruim van tevoren, dan kan de spinazie ontdooien en de vulling afkoelen voordat deze op het deeg gaat

2 personen

Bereiding

  1. Laat de spinazie ruim van tevoren ontdooien en giet waterig vocht af
  2. Bak het shoarmavlees net aan gaar in een droge anti-aanbak pan en doe bij de spinazie
  3. Snij de tomaatjes en olijven in kleine stukjes erbij en verkruimel de feta over het geheel
  4. Kluts de eieren, strooi er peper over en meng alles door elkaar
  5. Leg 2 ontdooide bladerdeegplakjes op elkaar en rol deze 2x zo groot uit tussen plasticfolie, doe hetzelfde met de andere twee
  6. Verwarm de oven intussen voor op 200 °C en bekleed 2 ingevette vierkante ovenschaaltjes met het deeg (of bekleed een grotere schaal met 4 uitgerolde plakjes)
  7. Prik gaatjes met een vork in de onderkant en bestrooi licht met paneermeel, verdeel daarover het koude spinaziemengsel en laat gaar worden in ruim 30 minuten

ingrediënten

  • 400 g spinazie à la crème
  • 200 g shoarma vlees
  • 100 g feta
  • 2 gedroogde tomaten op olie
  • 8 olijven
  • 2 eieren
  • Peper
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • olie voor invetten
  • paneermeel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *