Poké bowl met tonijn

Makkelijk broodje hete kip
maart 3, 2017
Champignon-truffelravioli van wontonvelletjes met salieboter
april 19, 2017

Poké bowl met tonijn

Poké bowl is een hawaïaans visgerecht in een kom. Het leuke is dat je ingrediënten kan gebruiken die je zelf erg lekker vindt. Hier geef ik een basisrecept, maar stop er vooral dàt in waar je zin in hebt, edamame boontjes doen het hier bijvoorbeeld heel goed in. Deze bowl heb ik gemaakt met pandanrijst, met sushirijst kan je er een sushi gerecht van maken als je daar gek op bent (sushi bowl). Ik neem het liefst vis uit de diepvries (die ik wel in de koelkast ontdooi) als ik rauwe vis eet. Je kan het ook heel goed zonder rijst eten, als een maaltijdsalade

2 personen

Bereiding

  1. De tonijn afgedekt in de koelkast laten ontdooien
  2. Snij deze in blokjes van 1 cm en laat ze een half uur in de koelkast marineren in de sojasaus vermengd met de sesamolie en -zaadjes
  3. Snij de komkommer in reepjes en marineer in azijn met wat peper en zout
  4. Kook de rijst gaar, verpulver het bouillonblokje erdoor en laat afkoelen
  5. Meng de nori en het pepertje door de afgekoelde rijst
  6. Kook de sugarsnaps 5 minuten en spoel koud af
  7. Bak de champignons even in een drupje olie met wat peper en zout
  8. Snij de avocado in repen, druppel daar wat limoensap over en een beetje peper en zout
  9. Snij de ui in heel dunne ringen
  10. Schep wat rijst onder in de kom en schik daar de groenten en tonijn mooi op
  11. Druppel er eventueel nog wat srirachasaus over

ingrediënten

  • 2x 125 g diepvriestonijn
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sesamzaadjes
  • 150 g pandanrijst
  • ½ kippenbouillonblokje
  • ½ blad nori in kleine stukjes geknipt
  • ½ rood pepertje in dunne ringetjes (hoeveelheid naar eigen smaak)
  • 2 plukken wakamé salade
  • 10 sugarsnaps
  • 1 rijpe avocado
  • Beetje limoensap
  • Stuk komkommer
  • 1 (rode) ui
  • 2 el (appel)azijn
  • 2 plukken veldsla
  • 10 kastanjechampignons in plakken
  • Zonnebloemolie
  • 15 snoeptomaatjes gehalveerd
  • Peper, zout
  • Eventueel srirachasaus (met groene dop is heet, maar minder dan die met de rode dop!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *