Makkelijk en snel te maken, kan warm geserveerd worden, maar is koud ook heerlijk. Afhankelijk van de hoeveelheid sriracha saus is de smaak mild of heet de 2 el die in het recept staan vind ik tamelijk mild. Ik zou proeven als het af is, dan kan je altijd nog wat toevoegen, of een klodder sambal. Gebruik surinaamse broodjes, pistolets, net wat je lekker vindt. Kan natuurlijk ook mooi in wraps gerold. Blad ijsbergsla onder de kip en Zoetzuur van komkommer is hier heel erg lekker bij
10 broodjes
Bereiding
Droog de kip en bak deze in de olie mooi bruin en net aan gaar, gebruik je kippendij en een goede anti-aanbakpan, dan is extra vet niet nodig
Meng alle ingrediënten voor de saus in een wok en verwarm dit zachtjes
Snij de gare kip als het nog warm is in plakjes en roer deze door de marinade, warm nog even door tot het kookpunt en laat afkoelen of gebruik direct
ingrediënten
1 kg grote kipfilets (4 stuks) of kippendijvlees zonder vel en bot (mijn favoriet)
Flinke scheut zonnebloemolie om in te bakken
Voor de saus:
½ dl ketjap manis
1 dl sweet chilisaus
½ dl ketchup of bbq saus
2 el sriracha saus (groene dop) of meer als het echt heet mag