Zoetzuur van komkommer

Peking eend met groenten in hoisin saus
april 13, 2015
Oosterse salade
mei 15, 2015

Zoetzuur van komkommer

Deze komkommerplakjes zijn super lekker bij een heet gerecht. Laat het zoetzuur liefst een paar uur intrekken

Bereiding

  1. Was de komkommer en snij in halve plakken, doe ze in een passende schaal
  2. Breng het water (zonder de azijn) met alle ingrediënten zachtjes aan de kook, zorg dat de suiker helemaal opgelost is en schenk het samen met de koude azijn direct over de komkommer
  3. Laat een poos (liefst een paar uur) intrekken, af en toe omhusselen
  4. Dit kan je minstens twee dagen in de koelkast bewaren

ingrediënten

  • 1 komkommer
  • ¾ dl witte wijnazijn en ¼ dl water
  • 2 el suiker
  • 2 gescheurde laurierbladeren
  • wat chiliflakes of 1 rood pepertje, gesneden (zonder zaadjes), wat sambal mag ook
  • 1 tl zout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *